tiistai 22. syyskuuta 2015

Säärystimet Zandrasta

Nämä pääsevät pukinkonttiin. 

Sain keväällä Suomi-tuliaisina pari kerää Zandra-lankaa, sekä harmaata että lilaa. Harmaasta tein huivikkeen, lilaa ostin vielä Suomen reissulla lisää Oulunkylän Lankamaailmasta ja nyt pistin puikot kilisemään ja neuloin pitkät, yli polven vedettävät säärystimet.

Zandra-lanka on pehmeää akryyli/nylon-sekoitusta, joka ei kutita yhtään. Se sopiikin suoraan paljaalle iholle. Sitä oli myös mukava neuloa. Säärystimet valmistuivat neljässä illassa. Jollain silmukkajaolla ja käsialalla lanka muodostaisi varmaan selkeät raidat, nyt niistä tuli pikemminkin viirut, mutta käyhän se näinkin.
Hups, nyt tuli näytettyä
vähän paljasta pintaa.Näin tehdään helpot ja nopeat säärystimet 

Tarvikkeet: 4 kerää Zandra-lankaa, 3,5 mm sukkapuikot

Luo kahdelle puikolle 60 silmukkaa. Neulo 2o2n joustinta 6 cm, jatka sen jälkeen sileällä neuleella kunnes säärystin on toisen pään resoria vaille haluamasi pituinen. Neulo vielä 2o2n joustinta 6 cm. Päättele langat. Tee toinen samanlainen. Valmista tuli!

Nämä säärystimet ovat suht solakoille säärille. Lisää tarvittaessa silmukoita. Pituutta näillä on 55 cm, mutta vähempikin riittää. Makuasia. Lankaa jäi jäljelle pari pientä nyssäkkää.

P.S. Kuten kuvista näkyy, meillä päin paistaa aurinko eikä sukkia pahemmin tarvita. Silti sukkapuikot kilisevät taas, saas nähdä mitä niiltä seuraavaksi tipahtaa.

Säärystimet voi laittaa myös ruttuun. 

5 kommenttia :

 1. Kiitos vierailustasi blogissani. Tsemppiä värjäyksiisi, kyllä sinä osaat ja tulet oppimaan tämän ihanan värjäyksen taidon. Sinulla portugalissa varmaankin erilaiset kasvit yms. sienet käytettävissä. Ihanan pitkät säärystimet olet saanut neulottua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on värjäyksen perusjutut ihan hakusessa, esim. puretus. Nytkin pellonpientareella kasvaa mustia, vahvan punamehuisia marjoja, mutta väri ei tarttunut ja langasta tuli rusehtavaa. Pitää varmaan kuukkeloida tarkempia ohjeita...

   Poista
 2. Kiitos vierailustasi blogissani. Tsemppiä värjäyksiisi, kyllä sinä osaat ja tulet oppimaan tämän ihanan värjäyksen taidon. Sinulla portugalissa varmaankin erilaiset kasvit yms. sienet käytettävissä. Ihanan pitkät säärystimet olet saanut neulottua :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pitkät, voi laittaa suoraan tai makkaralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä ovat oivat kolottaville polville :-)

   Poista