perjantai 23. tammikuuta 2015

Portugalilainen torikori

Tiedän, tämä päivitys kiertää veistä monen Suomessa asuvan vihannesten ystävän haavassa. Koittakaa kestää.

Portugalissa yksi parhaita asioita on tuoreet vihannekset. Tuore kala tietenkin myös. Niin ja äyriäiset. Hedelmätkin tietysti. No, se mitä tässä yritän sanoa on, että aineksia terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon löytyy runsain mitoin. Eikä hintakaan aina päätä kivistä Suomen hintatasoon tottuneella. Kun ensimmäistä kertaa kävin vihanneskaupassa ja keräsin ison kassillisen syötävää, luulin että kauppiaalle tapahtui jokin virhe hinnoittelussa. Loppulasku oli nimittäin alle vitosen.

Käyn usein perjantaisin lähikaupungin torilla, ja tässä kaikki mitä sieltä lähti tänään mukaan:

-          iso nippu pinaattia
-          pieni keräkaali
-          yli kilo sipulia
-          vihreä ja punainen paprika
-          vajaa kilo porkkanoita
-          melkein kilo omenoita
-          liki kilo pieniä päärynöitä

Koko tämä komeus maksoi 5,24 euroa. Tietysti kun tämä suhteutetaan paikalliseen palkkatasoon, ei se enää niin halpaa olekaan. 

Ostokset kuskaan kotiin tietysti pyörällisessä kauppakassissa. Yksi parhaita investointejani! 

Pinaatin käytän lettuihin ja pannariin tai piiraaseen. Keräkaali menee keitettävän riisin sekaan, sipulia joka ruokaan. Paprikoilla höystetään patoja, porkkanaa paahdetaan uunissa ja laitetaan keittoon. Omenat on jälkiruokaa arkena, päärynöille juotetaan viiniä. Reseptejä siis tulossa.


P.S. Perunoita ei ollut torikorissa, sillä Isäntä toi viikolla Rosamundaa kaksi 20 kilon säkkiä. Nekin maksoivat vitosen. Siis yhteensä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti