sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sahramikana

Viime viikolla värjäilin villalankoja muun muassa sahramilla, mutta tämä maailman kallein mauste käy tietenkin myös ruuanlaittoon. Perinteisestihän sitä käytetään espanjalaisen paellan tai jouluisen pullan maustamiseen, mutta se sopii erinomaisesti myös kanalle. Sahrami antaa kalpealle kermakastikkeelle kauniin värin ja ruualle ihanan tuoksun, mausta nyt puhumattakaan.

Hmmm, ruokakuvaus ei ole leipälajini...  Hyvää oli kuitenkin. 
Näin valmistuu sahramikana:

3-4 broileirin rintaleikettä
1 prk kevytkermaa
muutama suikale punaista paprikaa
pätkä kesäkurpitsaa suikaloituna
puolikas sipuli suikaleina
3 valkosipulinkynttä silputtuna
vajaa 1 tl jauhettua inkivääriä 
pihisti suolaa
ripaus sahramijauhetta
oliiviöljyä paistamiseen
(tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa silputtuna)

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Ruskista kana kevyesti molemmin puolin. Lisää vihannekset, pyörittele niitä pannulla hetki. Lisää kerma ja mausteet, sekoita hyvin ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes kana on kypsää (n. 10-15 min.). Kääntele välillä. Voit tarkistaa kypsyyden hammastikulla: kana on kypsää kun pistoreiästä tuleva neste on kirkasta. Jos neste on punertavaa tai sameaa, jatka kypsennystä. Jos nestettä ei tule, ollaan jo menossa kuivahkon kanan puolelle.

Kanan kypsyessä keitä seuralaiseksi riisiä tai pastaa, joko spagettia tai nauhapastaa.

Chilin ystävä voi laittaa myös sitä siinä vaiheessa kun vihannekset heitetään pannulle.

Mausteinen tarjous: voin välittää espanjalaisvalmisteista sahramia. Pakkauksessa on 4 kpl 0,4 mg pussia jauhettua sahramia, hinta postituskuluineen on 6,50. Puolikkaalla pussillisella maustaa em. sahramikanan, kokonaisella puolen litran pullataikinan. Niin ja pussillisella värjää myös noin 100 g (varmaan enemmänkin) villaa kauniin vaaleankeltaiseksi. Laita viestiä osoitteeseen casavivaportugal.pt@gmail.com tai Casa Vivan facebook-sivun kautta!  


P.S. Ensi viikolla vilkaistaan millaisen kesäkodin Isäntä on rakentanut kanoille. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti