tiistai 11. elokuuta 2015

Kirsikkatomaatti-pekonipasta

Casa Vivan neljä kirsikkatomaattipensasta puskevat hullunaan tomaattia. Kun samaan aikaan kasvimaalta kannetaan myös Coração de Boi -pihvitomaatteja, niin nyt tungetaan joka ruokaan kesäkurpitsan lisäksi tomaattia.

Kirsikkatomaatti-pekonipastasta tuli maukas ja nopea illallisruoka. Aineksia ja niiden määrää voi vaihdella sen mukaan mitä on saatavilla.

Tomaattinen ruoka pitää tietenkin valmistaa
punaisessa paistinpannussa. 





Näin tehdään kirsikkatomaatti-pekonikastike (2 annosta):

n. 300 g kirsikkatomaatteja
puoli pakettia pekonia suikaleina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
pätkä kesäkurpitsaa kuutioiksi paloiteltuna
runsas loraus punaviiniä (valkoviinikin käy)
lehtipersiljaa silputtuna
suolaa, mustapippuria
(maun mukaan tuoretta chiliä tai chilipyreetä)
runsas loraus oliiviöljyä

Ruskista pekonisuikaleita oliiviöljyssä. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja huuhdellut, kokonaiset kirsikkatomaatit. Pyörittele niitä pannulla hetki ja lisää kunnon loraus punaviiniä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta mielellään kannen alla kunnes tomaatit alkavat muhentua, eli noin 10-15 minuuttia. Koristele persiljasilpulla ja tarjoile keitetyn spagetin kanssa. Siinä se!

P.S. Tulossa mustekalaa pihvitomaattikastikkeessa. Sitä odotellessa kokeile näitä nopeita arkiruokia:



Sahramikana                   







Ruokaisa pannukakku

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti