tiistai 17. toukokuuta 2016

Kauppakassi poikineen

Kankaita, ihania kankaita... nam nam!
Kävimme vappuaattona muutaman suomalaisystävän kanssa pohjoisessa markkinoilla eli feirassa. Minun piti ottaa vaan valokuvia, mutta pian huomasin kantavani kanoille uutta juoma-astiaa, paria isoa posliinikulhoa ja muuta tarpeellista tavaraa, joten kamera juuttui laukkuun. Ensi kerralla pitää ottaa oma kantaja mukaan!

Feirassa myydään aikalailla kaikkea, tässä nimenomaisessa oli paljon tekstiilejä, etupäässä vaatteita. Niitäpäs en muuten ostanut, koska teen itse.

Kauppakassi poikineen.
Kokoonnuimme reissun alussa Bragassa, josta lähdimme eteenpäin yhdellä autolla. Bragassa sain kokea pienen joulun! Tai aika isonkin. Yksi suomalaisista työskentelee nimittäin paitatehtaalla mallimestarina, ja hän toi minulle kaksi kassillista paitakankaiden pesupaloja, siis sellaisia paloja joilla on testattu kankaan kutistumista yms. Voi niitä riemunkiljahduksia, kun erään toisen ompelua harrastavan kanssa tutkimme kangaspinkkoja!

Kotiin päästyäni jatkoin kankaiden tutkimista ja lajittelin ne kolmeen pinkkaan: Milmanda-laukkujen vuorikankaiksi soveltuvat, pellavakankaat ja muut. Ajattelin ensin, että ne muut tulevat käyttöön viimeisinä, mutta aloitinkin niistä. Tein ensin Isännälle taskuunsopivan kauppakassin. Vauhtiin päästyäni tein toisen. No, piti tehdä itsellenikin sellainen mustavalkoinen. Enkä vielä malttanut lopettaa. Kasseja valmistui yhteensä 11, ennen kuin siirryin muihin ompeluihin. Niitä saattaa sujahtaa joulupakettiin tai ystäville pikkulahjoiksi.

Pallukkaa ja rinkulaa...
Kankaissa on merkintöjä, joten yhdestä palasta
sai ainekset puolikkaaseen kassiin. Kokonaiseen tarvittiin siis kaksi palaa. Oli hauskaa etsiä toisiinsa sopivat kangaspalat ja sommitella niistä kauppakassi.

Kasseille ompelin myös pienet säilytyspussukat. Näin ne kulkevat siististi mukana käsilaukussa tai vaikkapa takin taskussa.

Aurinkolasit ja raitaa...
Ennen nämä pesupalat päätyivät roskiin, mutta eivät enää.

P.S. Lisää ompeluksia tulee näytille kun saan tehtyä ja kuvattua.
Pikkukukkaa ja ruutua... 

4 kommenttia :

 1. Hienot kassit! Mukava kuulla tarina niiden takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Pakko selittää jotenkin miksi tuli ommeltua 11 kauppakassia... :-D

   Poista
 2. Hei, siellähän on minunkin värinen laukku :) On tosi ihania. Eikö olekin inspiroivaa hommaa kun löytää tai saa jotain sekalaista tilkkua tms. materiaalia. Paljon parempaa kuin valmiilta pakalta ostettu kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan se lila :-) On kyllä paljon inspiroivampaa, saa pistää luovuutensa käyttöön :-)

   Poista