Maissilasturouheella paneroidut kesäkurpitsaviipaleet
n. 1 dl maissilastuja (=corn flakes)
6 viipaletta kesäkurpitsaa
1 muna
suolaa
öljyä paistamiseen
Murenna maissilastut esimerkiksi huhmareella. Rouhimus saa jäädä hiukan karkeaksi. Leikkaa kesäkurpitsat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa ne molemmin puolin talouspaperilla. Riko muna keittolautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla tasaiseksi. Kuumenna paistinpannussa öljyä. Kastele kesäkurpitsaviipale vatkatussa munassa ja sen jälkeen kierittele se maissirouheessa. Kuoriin seos ei oikein tartu, mutta ei se haittaa. Halutessasi voit toki kuoria kurpitsan.
Paista kesäkurpitsaviipaleita kuumassa öljyssä noin minuutin verran molemmin puolin, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta leivinpaperin päälle valumaan hetkeksi ja ripottele suolaa päälle.
Paista kesäkurpitsaviipaleita kuumassa öljyssä noin minuutin verran molemmin puolin, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta leivinpaperin päälle valumaan hetkeksi ja ripottele suolaa päälle.
Tarjoile hiukopalaksi tai alkupalaksi.
Paneroitu ruoka ei tietenkään ole hirveän terveellistä, mutta joskus on lupa nautiskella tällaisilla pienillä synneillä, vai mitä?
P.S. Maissilasturouheella voi paneroida myös vaikkapa pota-mustekalasuikaleita (nam) ja kalafileitä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti