tiistai 1. syyskuuta 2015

Pehmeät posket ja persikka-rahkapiiras

Aika terveellistä: hedelmiä ja maitotuotteita. 
Muutama päivä sitten saimme kokea varsinaisen persikkabuumin. Kolmas persikkapuu kypsytteli hedelmiä pikavauhtia, tosin tuuli tiputti osan maahan ennen kuin ne ehtivät kunnolla kypsyä. Niitä keinokypsyttelin pannulla portviinin kera, ks. ohje täältä.

Osan persikkamössöstä pistin pakkaseen odottelemaan syksyn jälkiruokia. Ensimmäisenä kokeilin persikka-rahkapiirasta. Tuli aika namia, vaikka henk. koht. pidänkin enemmän passionhedelmäpiiraasta. Isäntä tilasi seuraavaksi persikkajäädykettä. Mites se sellainen nyt tehtiinkään, hmmm....

Näin tehdään persikka-rahkapiiras: 

150 g digestive-keksimurua
75 g voita tai leivontamargariinia
n. 2 dl persikkasosetta, portviinin kera kypsennettyä tai ilman
4 kukkurallista lusikallista rasvatonta rahkaa
1/2 tlk kondensoitua maitoa (condensed milk)
15 g liivatejauhetta
tilkka vettä

Vuoraa pieni irtopohjavuoka tai piirasvuoka leivinpaperilla.
Sulata voi/margariini ja sekoita se keksimurujen sekaan. Painele seos vuuan pohjalle ja reunoille.
Soseuta kuoritut, paloitellut ja portviinissä muhennetut persikat esim. sauvavatkaimella. Lisää joukkoon rahka. Sekoita liivatejauhe vesitilkkaan, jos ei liukene kunnolla, kuumenna sitä kondensoidun maidon seassa esim. mikrossa. Lisää seos rahka-persikkaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada seos keksimurupohjan päälle, tasoita. Laita jäähtynyt piiras jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tein samalla reseptillä myös karhunvatukkapiirasta, mutta siitä tuli hiukan erikoisen näköinen ja makuinen. Vadelmista saisi varmasti hyvän, kuin myös mustikoista. Kokeilemalla löytää omat suosikkinsa!

P.S. Keittiön puolelta tulossa karhunvatukkasmoothie, mutta muutakin on tekeillä, mm. hyllykkö työhuoneeseen... lähdenkin kohta taas maalaushommiin.

1 kommentti :