perjantai 12. helmikuuta 2016

Helmineulereunuksiset Helmi-sukat

Viimeviikkoisella Suomen-reissulla matkalaukkuun pujahti neljä kerää Novitan Ronja-lankaa (50 % villa/50 % akryyli), jonka ostin Kluuvin Eurokankaasta tarjoushintaan. Langassa on kauniit sinisen ja ruskean sävyt, ja tällaiselle langalle sopii parhaiten selkeä, yksinkertainen malli. Päätin tehdä siitä "sohvasukat", eli sukat, jotka vetäistään jalkaan illansuussa kun sohvannurkka kutsuu.

Koska langan värisävyt ovat jokseenkin miehekkäät, kaipasin naisellisempaa resoria kuin perinteinen 1o1n tai 2o2n resori. Tein resoria varten muutaman kerroksen 1o1n helmineuletta, ja siitä tuli ihan kiva. Helmineuleosuus on taitettu sukan päällipuolelle. 

40 silmukalla, arviolta 3,5 mm puikoilla lankaa kului noin 120 g (koko 38), eli yli jäi vielä vähän yli toista kerää. Jos olisin arvannut langan olevan näinkin riittoisaa, olisin tehnyt siitä Isännälle unisukat. Hän ei yleensä sellaisia tarvitse, mutta joskus kyllä. Ainakin silloin, kun unohtuu laittaa illalla kuumavesipullo sänkyä lämmittämään. Se on muuten ihana petikaveri! Eikä kuorsaa, kuten eräät (siis minä).

Nimeksi nämä sukat saivat Helmi, johtuen tietysti helmineulereunuksesta ja miksei myös siitä, että nämä ovat tämän helmikuun ekat mutta tuskin vikat villasukat. 

Mustaa helminauhaa pitelee messinkinen
lakeija. Se on alun perin ollut kynttilän-
jalka, mutta kynttilänpidikettä siinä ei enää ole. 
P.S. Mihinköhän sitä nyt ryhtyisi...? Illalla pitää saada taas käsille tekemistä.

Mitä meillä kokataan? Katso näitä: 

Appelsiinit ovat kypsyneet. Viikonloppuna pitää tehdä taas appelsiiniriisirahkaa.Eilen leivotusta rukiisesta pataleivästä on enää kantti jäljellä.
Tällä viikolla syötiin maukasta härkäpapu-chouriçopataa


2 kommenttia :