torstai 18. helmikuuta 2016

Melkein oikeat sukat

Tehdessäni viime viikolla Helmi-sukkia huokailin taas kerran nurjien silmukoiden neulomista sukkapuikoilla. Se on vaan niin hidasta ja työlästä silloin kun haluaisi kilkattaa puikkoja pikavauhtia.

Mikä on resorin tarkoitus? Estää reunan rullautuminen ja antaa joustoa niin että sukka pysyy jalassa eikä valu nilkkaan. Aika pian 2o2n tai 1o1n -joustimet kuitenkin löpsähtävät, ainakin jos lanka on suht pehmeää, joten se siitä. Itse käytän aina villasukkien alla toisia sukkia, joten eivät ne oikeastaan pääse valumaan nilkkaan. Summa summarum: riittää että reuna ei rullaudu.

Mietin ja vääntelin asiaa mielessäni, ja päätin kokeilla ainaoikein-neulosta sukan reunaan. Sitä on kahden edestakaisen kerroksen verran, jotka on neulottu tasona ennen siirtymistä 4+1 puikolle. Lopuksi se on ommeltu parilla pistolla ja aloituslanka on päätelty samalla. Saumaa ei edes huomaa.

Nurjia silmukoita näiden sukkien kanssa joutui neulomaan vain kantalapussa, ja kyllähän ne siinä sujuvat. Siksi nämä ovat melkein oikeat sukat!

Lankana on kaksinkertainen Novitan Rose Mohair. Äitini lähetti näitä lankoja laatikollisen verran vuosi sitten, ja viimeisiä keränjämiä viedään nyt. Mintunvihreän kanssa jouduin pujahtamaan mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta ihan raikas on lopputulos turkoosien ja tummansinisten raitojen kanssa. Raitoja on kolme settiä, kussakin samat värit mutta vähän eri järjestyksessä ja 1-3 kerroksen levyisinä.

Sukat on neulottu Suomesta tuomillani 5 mm koivupuikoilla (eivät ne olleetkaan bambua kuten ensin luulin), jotka ovat kyllä sata kertaa kivemmat kuin vanhat, painavat metallipuikot. Silmukoita on 4x8, olisi oikeastaan saanut olla 4x9, niin alle mahtuisi paremmin alussukkaa. Lankaa kului noin 80 g.

Tämän väriset kun ovat, niin eihän näille sukille muuta voi antaa nimeksi kuin Minttu.

Kuvauspaikkana piharakennuksen vintille vievät rappuset, missä minun oli tarkoitus talven aurinkoisina päivinä viettää hetki neuloen. Kokonaista yhden kerran olen kerennyt sinne.

P.S. Vielä on vähän turkoosia ja minttua ja kerä valkoista, saisikohan niistä millaiset jalanlämmittimet aikaiseksi...


Katso mitä muuta tein äidin lähettämistä langoista: 
Lohisukat
Tein myös valkoiset samanalaiset, ne menivät joululahjaksi kälylle.


Nämä menivät joulupaketissa äidille. 
Heavenly feet -tohvelit
Nämä ovat minulla ns. pyhätohveleina.
Tossukat isoäidinneliöistä
Naapuri sai nämä joululahjaksi. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti