maanantai 13. helmikuuta 2017

Kikherne-maissipihvit


Aina välillä yritän tuputtaa Isännälle kasvisruokia. Joskus hän jopa pitää niistä. Pikkuhiljaa olen ujutellut ruokaan myös tuoretta inkivääriä. Jonkin lukemani artikkelin mukaan se on kuin lääke miltei vaivaan kuin vaivaan. 

Tällä kertaa kasvispihveihin laitettiin kikherneitä, maissia ja inkivääriä. Makunystyröille uusi makuelämys. 

Kikherne-maissipihvit (3-4 annosta)

n 400 g esikeitettyjä kikherneitä
n. 300 g maissia (pakaste tai säilyke)
1 pieni sipuli silputtuna
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
pala inkivääriä raastettuna
chiliä maun mukaan
suolaa, valkopippuria
nokare voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Hienonna kikherneet ja sulat maissit monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Kaada seos taikinakulhoon ja lisää muut ainekset. Anna levätä hetki. 

Muotoile taikinasta kaksin käsin pieniä pihvejä ja paista ne miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes ne saavat vähän väriä. Käännä varovasti, etteivät pihvit hajoa. 

Tarjoile keitetyn riisin ja salaatin kera. Lisukkeena maistuu myös raikas jugurttikastike, joka on maustettu puserretulla valkosipulinkynnellä ja ripauksella suolaa ja sokeria. 

Kasvispihveistä saat myös oivan välipalan paahtoleivän päällä. 

P.S. Nyt on aika tehdä mandariinihilloa, sillä kypsät hedelmät alkavat putoilla puista. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti