tiistai 7. helmikuuta 2017

Maissikeitto meksikolaisittain - Viva elote!

Pääsin toisella Meksikon reissullani maissikeitto eloten makuun. Sitä valmisti kahden kummilapseni isoäiti, ja seurasin vieressä miten maukas keitto valmistui. Voissa ei säästelty, ja keitto tehtiin tuoreesta maissista, mutta myös pakaste- tai tölkkimaissi kelpaa tuoreen puutteessa.

Elote on vähän kuin virtaviivaistettu versio kesäkeitosta; siinä on vain sipulia ja maissia. Varsinainen proteiinipommi, ja sisältäähän maissi myös kuitua. Omaan versioon lisään suurusteeksi hieman vehnäjauhoja, mutta se ei ole välttämätöntä. Keitto on tarkoitettu alkupalaksi, mutta leivän kera siitä saa myös kevyen lounaan. Jos maissin pureskelu ottaa päähän, soseuta keitto sauvasekoittimella.

Näin nopeasti ja helposti keitto tehdään:

Elote-maissikeitto (n. 4 annosta)

400-500 g esikeitettyä maissia (pakaste tai tölkki)
1 pienehkö sipuli silputtuna
30 voita (enemmänkin, jos kehtaat)
7,5 dl maitoa
2-3 rkl vehnäjauhoja
tilkka vettä
suolaa

Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli kevyesti. Lisää maissi ja hauduttele tovi. Älä päästä sipulia palamaan. Lisää maito ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää vesitilkkaan sekoitetut jauhot, lisää keittoon ja keitä vielä pari minuuttia. Mausta suolalla. Valmista, listo!

P.S. Alkuvuosi on ollut hiljaiseloa, perheessä on ollut surua. Elämän on kuitenkin jatkuttava, joten jatketaan sitä sitten. Lähiaikoina esittelen mm. superlämpimän neulemekon ja merinovillasta neulotun aluspaidan. Jonain kauniina päivänä käyn myös katsomassa löytyisikö pellonlaidalta tai metsästä jotain lankojen värjäämiseen kelpaavaa. Eilen tuli tehtyä myös aika hyviä kasvispihvejä...

2 kommenttia :

  1. Kuulostaa sopivalta keitolta pakkaspäivän lounaaksi, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista