sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Aamiainen ulkona - tammikuussa

Kisu paistattelee auringossa traktorin päällä. 

Tällä viikolla minun oli tarkoitus esitellä sinipuuvärjäyksiäni, mutta en saa ladattua kuvia kamerasta tietokoneelle. Pitää siis ottaa uudet kuvat kännykällä ja käsitellä värisävyt oikeamman näköisiksi. Maaliskuussa saan värkit tietokoneosaajalle, joten silloin ongelma hoituu.

Alkuviikosta ilma oli suomeksi sanottuna karmea. Kova puuskittainen tuuli, joka ulvoi ikkunanraoista sisään ja mökäsi ulkona niin, että kissakin säikähti. Ajoittain kaatosadetta. Kylmää kuin vain tammikuussa voi olla, Portugalissa.

Siksi, kun sunnuntaina saimme aurinkoisen aamun, kannoin aamiaistarjottimeni pihan perälle. Ei siellä lämmin ollut enkä löytänyt edes pipoani, mutta lämpimään mohairshaaliin (katsotaan se joskus) kietoutuneena tarkeni kyllä.

Katso täältä lisää koukkuamalla tehdystä teepannun myssystä.

Yksinkertaisen aamiaisen helmi on vitamiinicocktail. Se tehdään näin: 

Vitamiinicoctail (1 annos)

Vitamiineja! 
Kuori ja leikkaa pieniksi paloiksi noin puolikas porkkana. Pilko joukkoon pätkä inkivääriä. Lisää lohkottu mandariini tai appelsiini (poista siemenet). Purista sitruunalohkosta mehu ja tipauta mukaan nokare hunajaa. Itse laitan vielä teelusikallisen karpalorouhetta. Lisää puolisen desilitraa vettä ja hienonna koko hoito tehosekoittimessa. Kaada lasiin ja kumoa tyhjään massuun.

Kiireisenä työaamuna cocktail valmistuu hiukan nopeammin, jos porkkanan ja hedelmän kuorii dellisenä iltana ja laittaa purkkiin jääkaappiin. Inkivääri on pilkottava ja sitruuna puristettava tuoreeltaan.

Investoin pieneen tehosekoittimeen, jossa saa kätevästi tehtyä annoksen kerrallaan ja osien (2 kpl) pesu sujuu kätevästi.

P.S. Tekeillä on superlämpimät villasukat. Lähiaikoina katsotaan millaiset niistä tuli. Jännittää itseänikin, että tuleeko niistä huovutuksen jälkeen sopivan kokoiset.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti