Tässä vain pieni osa hilloaineksista. |
Chilihillo on loistava lisuke friteeratuille ja/tai paneroiduille ruuille, käy hyvin myös maustamaan riisiruokia ja grillattua lihaa tai kanaa. Tai kokeilepa sipaista paahdettua maalaisleipää chilihillolla, päälle vähän ilmakuivattua kinkkua, ja väli- tai alkupala on valmis.
Kohta alkaa porisemaan. |
Näin teet chilihilloa:
300 g chilejä haluamissasi väreissä
3-5 dl sokeria
(hunajaa)
loraus vettä
liraus omenaviinietikkaa
Pese chilit. Paloittele ne kattilaan, tässä oiva työkalu on ihan tavalliset keittiösakset. Toki terävä veitsikin käy. Pienempiä paloja saat kun leikkaat chilin halki ennen pätkimistä.
Tämä riittää noin vuodeksi. Ehkä. |
Anna chilihillon porista puolisen tuntia. Lisää loppuvaiheessa liraus etikkaa ja anna kiehua vielä hetki.
Purkita chilihillo puhtaisiin purkkeihin, sulje kannet hyvin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa. Käytä aluksi harkiten! Chilien tulisuus riippuu lajista.
P.S. Hedelmätarhalla kypsyvät nyt persikat. Emäntä aikoo syödä niitä joka päivä saadakseen persikkaposket! Jollei onnistu, niin siirrytään seuraavaksi luumuihin.
Hups! Tulista makeeta! :)
VastaaPoistaTästä hillosta tuli yllättävän kesyä. Viimeksi käytin habanero-chiliä, ja siinä oli aika kivasti potkua... Myös meidän omissa pikkuchileissä on tulisuutta vähän turhankin paljon. Lieskat lentää :-D
VastaaPoista