keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Sataa sydämiä

Hopeanauhaa tarvitaan lisää.
Tai otetaan se kokonaan pois ja
tehdään lisää sydänsadetta. 
Joulu on hiipiä hipsimässä Casa Vivaankin, vaikka tänäänkin saimme nauttia kesäisen lämpimästä päivästä. Vihreä joulu ei haittaa ollenkaan, se jopa kuuluu asiaan. Sain sukkaurakkani eilen päätökseen ja paketit matkaan kohti Suomea. Nyt olen ymmälläni mitä seuraavaksi neulon.

Sitä miettiessä on hyvä laitella joulukoristeita ja tehdä niitä lisää. Isäntä haki joulupuun omasta metsästä. Pinjamänty kasvaa hitaasti, joten pitää tarkkaan valita minkä puun raaskii kaataa. Tästä oli joku rosmo jo vetäissyt latvan, ja puu oli alkanut kasvattamaan kolmea uutta latvaa. Yksi niistä meillä on tänä jouluna, toinen toivottavasti säilyy metsässä ensi jouluun asti. Minulle on tärkeintä, että joulupuu on aito. Vaikka siinä olisi sitten vain pari hassua harvaa oksaa!

Pinjassa on se hyvä puoli, että sen neulaset eivät varise. Eikä sitä tarvitse kastella. Sen kun tökkää puun sopivaan astiaan - tässä tapauksessa leijonanpääkoristeinen sateenvarjoteline - ja suoristaa sen. Tarvittaessa astian voi täyttää hiekalla. Joulun jälkeen neulaset ovat vielä ihan vihreitä, ja kaikki tallella. Siis ne, joita koirat eivät ole nyhtäneet pureskeltavakseen.

Ystävän lämmin sydän. 
Poika koristeli kuusen, ripusteli siihen pallot ja huopakankaasta leikatut sydämet sydänsateeksi. Laitteli pienet tuikkivat valot, sillä kynttilöitä ei näille oksille mahdu.
Sataa sydämiä...

Kuuseen ripustettiin myös ystävän joulukorttien mukana vuosien mittaan tulleet virkatut koristeet ja mieltä lämmittävä huopasydän.
Joulukoristeita on toki muuallakin. Myös pellonpuoleisessa olohuoneen ikkunassa "sataa" vanulla täytettyjä huopasydämiä, kadunpuolella ystävän virkkaamat lumihiutaleet.

Jos Casa Vivassa tontut kurkkivat ikkunoista sisään, ne näkevät lankajoulupukin kurkkimassa ikkunasta ulos. Pukki on tullut Suomesta joulupaketin mukana.

Vielä on joulukoristeita jemmassa, laittelen niitä esille siivouksen edetessä. Suomessa asuessani laittelin joulukoristeet vasta joulusiivouksen jälkeen, aatonaattona tai aattona. Nyt voinen olla tyytyväinen siihen, että olen kerrankin ajoissa liikkeellä. No, paitsi että ison talon joulusiivous on vielä vähän vaiheessa...

P.S. Lankahässäkkäpallojen kuivuminen kestää... niitä odotellessa tuli tehtyä etuoveen joulukranssi. Siitä vähäsen seuraavaksi.


2 kommenttia :

  1. Eksoottinen ja kaunis joulupuu, koristeista puhumattakaan. Hyvää Joulua sinne etelään päin !

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ja oikein hyvää joulua sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista