torstai 23. kesäkuuta 2016

Apilankukkaseppäle ja kuinka se tehdään


Pikkutyttönä poimin apilankukkia ja aloittelin tekemään niistä seppelettä kultaisille kutreilleni. Kukkia ei koskaan kuitenkaan ollut riittävästi, ja sain aikaiseksi korkeintaan tiaran.


Nyt on kaikki toisin. Pellon pielessä kulkevalla traktoripolulla kasvaa apilaa isoina mättäinä. Kukat ovat kyllä Suomi-serkkuja pienempiä, ainakin tähän aikaan vuodesta. Kävin poimimassa kimpun nähdäkseni vieläkö muistan miten seppele tehdään...

Laita ensin kaksi apilankukkaa vierekkäin. Taivuta sen jälkeen oikeanpuolimmaisen kukan varsi etukautta molempien kukkien välistä taakse. Kiristä varovasti. Lisää riviin kolmas kukka, ja kierrä jälleen kahden viimeisimmän kukan välistä ja kiristä varovasti. Jos varret ovat kovin pitkiä, voit lyhentää niitä, ettei seppeleen rungosta tule kovin paksu.


Jatka samaan tapaan kunnes sinulla on haluamasi pituinen "köynnös" kukkia. Kierrä loput varret kukkien välistä ja pujottele ne varsilenkkeihin niin seppele pysyy kasassa.

Jos apiloita jäi vielä yli, voit pujotella niitä
seppeleen varsilenkkeihin jotta saat tuuheamman seppeleen. Minä laitoin mukaan myös muutaman pihan perältä poimitun villikukan.Nyt sitten sain seppeleen ei niin enää kultaisille kutreille! Aika monta vuosikymmentä siihen meni.Aurinkoisen lämmintä, tunnelmallista ja turvallista juhannusta kaikille!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti