torstai 30. kesäkuuta 2016

Salada russa eli vaalea salaatti

Kesähelteillä Casa Vivassa syödään usein lounaaksi ruokaisa salaatti. Siihen saatetaan laittaa jotain edellispäivältä jäänyttä ja höystää sitä sillä mitä kaapista löytyy. Kastikkeeksi laitetaan majoneesia, jonka kanssa toki kesällä pitää olla varovainen. Majoneesista salaatti saakin nimensä "russa", joka venäläisen lisäksi tarkoittaa portugalin kielessä vaaleaa.

Salaatilla on siis monia versioita, mutta tällä kertaa teimme sen näin:

Salada russa Casa Vivan tapaan (2-3 annosta):

3-4 keitettyä perunaa
1 keitetty porkkana
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 pieni sipuli siivuina
1 tomaatti
pala paprikaa
muutama salaatinlehti
½ pakettia surimi- eli raputikkuja (port. delicias do mar)
3-4 rkl majoneesia

Paloittele peruna, porkkana, tomaatti ja paprika kuutioiksi ja laita ne isoon, laakeaan salaattikulhoon. Lisää sipulisiivut ja revi joukkoon salaatinlehdet.

Sulata raputikut ja revi ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne salaattiin, samoin majoneesi, jonka kanssa voi olla pihi. Riittää, että salaatti mehevöityy sillä, kasvisten ei tarvitse uida majoneesissa. Sekoita koko hoito hyvin. Koristele kananmunanpuolikkailla. Laita salaatti vähäksi aikaa jääkaappiin, jotta se olisi tarjoiluhetkellä raikkaan viileää.

Tarjoile raikkaan juoman ja halutessasi myös rapean leivän kera.

Salada russaan sopii mainiosti myös mm. oliivit, tonnikala, keitetyt vihreät pavut, kurkku tai kesäkurpitsa, juusto ja pieniksi kuutioitu chouriço-makkara. Keitetty peruna on aika olennainen osa tätä ruokaisaa salaattia.

P.S. Casa Vivan kevyt kesäjatkis alkaa huomenna! Luvassa kuumia tunteita ja appelsiininkukkien tuoksua aurinkoisessa Andalusiassa. Tykkää Casa Vivasta facebookissa, niin saat aina tiedon uusien jaksojen ilmestymisestä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti