lauantai 18. kesäkuuta 2016

Koukuttu kännykkäpussi

Tein jokin aika sitten heleänkeltaisen kännykkäpussin isoäidinneliöistä (katso täältä!), ja siitä tuli niin silmille pyrkivä, että piti tehdä jotain vähän hillitympää. Päädyin pinkkiin. Lankana on Novitan ihana Cocos, jossa on pikkaisen metallin hohtoa seassa. Toteutustavaksi valitsin koukkuamisen. Eikös tullutkin hillityn tyylikäs? Tässä on jotain Chanelmaista...

Cocosta muuten sai ainakin Soukan Menitasta vielä helmikuussa.

En viitsinyt alkaa koukkuamaan näin pientä työtä niillä pyöröpuikoilla, mitä minulla on, joten tein pussukan suorakaiteen muotoiseksi ja ompelin sivusaumat. Aloitusketjussa on 31 ketjusilmukkaa. Koukkusin niin pitkään kuin 50 g kerästä riitti. Ei riittänyt yläreunan huolitteluun ja hihnaan, joten niihin kaivoin laatikoistani kalalankaa ja hiukan kullan kimallusta sisältävää ohutta virkkauslankaa, jota laitoin kaksinkertaisena. Sopii sävyihin täydellisesti. Yläreunaan virkkasin kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita, viimeisellä kerroksella kiinnitin kullanväriset metallirenkaat. Hihnan virkkasin suoraan renkaasta lähtien, ja sen toinen pää on kiinnitetty toiseen renkaaseen ompelemalla.

En malttanut alkaa silittämään mekkoa.
Olkoon ryppyinen, niin olen itsekin! 
Viime silauksena on vielä vaaleanpunaisesta paitakangaspalasta ommeltu vuori, jossa on magneettinappi pussukan sulkemiseen. Katsopa mitä muuta olen saamistani paitakangaspaloista tehnyt tähän mennessä: kauppakasseja ja pöytäliinan sekä pöytäliinapainot.

Korkeutta pussukalla on 18 cm reuna mukaan lukien, leveyttä noin 13 cm. Pinkissä suojakuoressa oleva Xperiani sopii siihen mainiosti, ja sopii myös jotain muutakin, vaikkapa nenäliina tai avain.

Jos minulla olisi tablettitietokone, niin koukkuaisin sille suojapussin juuri tästä langasta. Koukkuamiseen löytyy selkeä ohje esim. Novitan sivuilta (linkki). Sillä saa jämäkkää jälkeä, mutta täytyy ottaa huomioon, että kyllä se syö lankaakin sitten. Koukuten olen tehnyt myös tämän ihanan Milmanda-laukun, joka muuten yhä etsii uutta emäntää.

P.S. Uutta Casa Vivassa! Heinäkuun alussa on luvassa romanttinen kesäjatkis, jossa liikutaan Andalusian appelsiininkukkien tuoksuisissa tunnelmissa. Tykkää Casa Vivasta facebookissa, niin saat tiedon uusista jaksoista etkä jää paitsi rentouttavasta hömppäpömppä lomalukemisesta!

Hiukan kimaltaa. 

2 kommenttia :

  1. Kivan näköinen. Itsekin tykkään tehdä koukkuamalla tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Aamulla päätin alkaa koukkuamaan mattoa, mutta mieli muuttui parin työlään kerroksen jälkeen. Koukku liian pieni mattolangalle. Pitää siis hankkia isompi.

      Poista