Pullistelevatko kaapit syksyn satoa, kuivattuja
suppilovahveroita? Ai että on vielä viimevuotisiakin? No tässä yksi helppo ja herkullinen ohje
niiden vähentämiseksi. Sopii kala- ja liharuokien lisukkeeksi tai pekonilla
höystettynä vaikkapa pääruuaksikin.
2 keskikokoista munakoisoa
1½ dl kuivattuja suppilovahveroita
puolikas sipuli silputtuna
loraus kermaa
1½ dl gratinointiin sopivaa juustoraastetta
suolaa ja pippuria maun mukaan
oliiviöljyä paistamiseen
Pese munakoisot ja viipaloi ne pituussuuntaan. Ripottele
leikkauspinnoille suolaa ja jätä ne makoilemaan lautaselle puoleksi tunniksi.
Tämä ”itkettäminen” poistaa munakoisoista kitkerän maun.
Laita suppilovahverot likoamaan vesitilkkaan. Tällä välin
voit touhuta jotain muuta. Kun munakoisot ovat itkunsa itkeneet, kuivaa
viipaleet talouspaperilla ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa molemmin
puolin kunnes ne alkavat saada vähän väriä. Oliiviöljyn kanssa ei saa
pihistellä. Laita puolet viipaleista uunivuokaan, jätä toinen puoli sivuun
odottamaan. Kuullota pannussa sipuli, lisää valutetut sienet ja tilkka liotusnestettä. Mausta
suolalla ja pippurilla ja anna porista hetken aikaa. Lisää loraus kermaa, sekoita
hyvin, kuumenna ja levitä seos uunivuokaan munakoisoviipaleiden päälle. Lisää
loput munakoisot ja lopuksi juustoraaste. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin
15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut vähän väriä. Syö ja nauti!
Haluat välttää kolesterolia ja juustoa? Ei hätää. Laita
juustoraasteen sijasta munakoisojen päälle korppujauhoja ja ripottele reilusti
oliiviöljyä. Gratinoi kunnes alkaa olla kullankeltaista, mutta vältä
polttamasta.
Ei ole suppilovahveroita? No ei se mitään. Laita gratiinin täytteeksi
sipulin lisäksi kypsää, kuutioitua tomaattia ja ryöpättyä pinaattia. Tai mitä
nyt sattuu kaapista löytymään.
P.S. Ruokakuvaus on Casa Vivassa erittäin haasteellista.
Siinä vaiheessa kun kuuma ruoka kannetaan pöytään, on väki yleensä jo odottamassa
veitset ja haarukat kätösissä ja hyvän ruokahalun kanssa. Tässä kuvassa siis se
mitä ehdin evakuoida kuvausta varten ennen kuin gratiini katosi niin sanotusti parempiin suihin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti