tiistai 9. joulukuuta 2014

Pientä pukinkonttiin

Joulu lähestyy, on kiire kiire kiire, ja vielä pitäisi keksiä jotain pientä lahjaa pukinkonttiin? Tässä pari helposti toteutettavaa pikkulahjaa.

Lasinaluset huopakankaasta

Jos tiskikone on aina täynnä laseja ja astiakaappi tyhjä niistä, niin surauta omalle perheelle ja lahjaksi nimikoidut lasinaluset huopakankaasta. Näin sama lasi pysyy käytössä koko päivän, säästyy tiskiä ja hiukan myös luontoa. Lasinalunen käy myös lasinpäällysestä, eivätkä ötökät pääse lasiin. Käytä eri henkilöille eri värejä, niin jokainen tunnistaa omansa myös väristä.

Millenium-lasit on ostettu
Sokoksesta vuonna 1999.
Näin se tehdään: Piirrä huopakankaaseen suutarinliidulla tai tylpällä lyijykynällä sopivan kokoinen pyörylä. Leikkaa ja piirrä siihen etunimen ensimmäinen kirjain. Ompele kirjain laakaompeleella ja reunus siksakilla tai huolittelevalla reunaompeleella. Päättele langat. Valmis!

Kirjaimet ja reunat voi ommella myös käsin kirjontalangalla tai ohuella villalangalla. Olisin tehnyt niin, mutta en löytänyt mistään terävää parsinneulaa. Ompelukone on onneksi niin kookas, että se löytyy jopa "ompeluateljeeni" sekamelskasta. 

Pellavaiset pikkupussukat

Pellavakankaan jämäpaloista voi ommella pieniä tuoksupusseja. Päärmää yläreunat, ompele sivusaumat huolittelevalla ompeleella niin kangas ei lähde purkautumaan. Täytä potpourriseoksella ja sulje pussit organzanauhalla tai satiininauhalla. Pikkupussiin voi sujauttaa myös tuoksusaippuan tai jotain muuta pientä ja antaa lahjaksi. Oikein ahkera koristelee pussukan kirjoen, mutta nätti se on näinkin. Yksinkertainen on aina kaunista. 


P.S. Minun lasini ei ole puoliksi tyhjä vaan puoliksi täynnä. Entä sinun lasisi? 

Upeat, käsinkirjotut tyynyliinat ovat
Isännän isoäidin käsialaa. 
Pellavapussissa tuoksuu oman puutarhan laventeli. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti