Valmiit paprikat ovat meheviä ja maukkaita. |
Suomesta näitä pikkupaprikoita ei tietääkseni saa, mutta resepti kuitenkin vinkiksi Espanjassa ja Portugalissa matkusteleville.
Näin paistetaan pikkupaprikat (2-3:lle):
200 g padrão-paprikoita
Pannulla tirisemässä. Rautapannu on Loja de Gato Pretosta ("Mustan kissan kaupasta"). |
kunnon loraus oliiviöljyä
karkeaa suolaa
Huuhtele paprikat ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla tai pyyhkeellä. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää paprikat ja pyörittele niitä ahkerasti puulastalla. Lisää suola ja kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet hetken kuluttua. Paista miedolla lämmöllä, ahkerasti pyöritellen, kunnes paprikat alkavat pehmetä ja saada vähän väriä.
Paprikat syödään sormin: otetaan kannasta kiinni ja haukkaistaan. Siemenet syödään myös.
P.S. Viikuna-omenapiiraasta tuli niin hyvää, että teen sitä toistekin. Otan silloin kuvan ja laitan reseptin blogiin. Sama piiraspohjataikina käy muillekin hedelmille ja marjoille.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti