Maalaiskanojen munista tulee juustoon kellertävä sävy. |
Munien löytäminen sen sijaan on aika vaivatonta. Sen kun hakee niitä kanalasta. Oikeiden maalaismunien keltuainen on keltaisempi kuin kanalakanojen - siksi Casa Vivan juustolla on kellertävä sävy. Kanalakanojen munilla saa valkean juuston.
Kefiiriä etnisestä ruokakaupasta. Onneksi kyrilliset kirjaimet ovat jotenkuten hallussa. |
1,5 l maitoa (kevyt tai kulutus)
0,5 l piimää
2 munaa
(suolaa maustamiseen)
Painoviritys. Vastajauhettu kukkasuola antaa parhaan maun. Suolamylly: Bodum. |
Nosta heroittunut seos reikäkauhalla harsokankaalla vuorattuun siivilään tai suoraan tiheään metallisiivilään. Pidä alla astiaa, johon hera valuu. Tässä vaiheessa voit maustaa juustomassan suolalla. Laita päälle lautanen nurinpäin ja jotain pientä painoksi. Peitä esim. pyyhkeellä ja anna valua 2-3 tuntia. Jos mahdollista, laita juusto valumaan viileään paikkaan, esim. parvekkeelle tai tuulikaappiin.
Aamiaissämpylän välissä kotijuustoa ja kotitekoista viikuna-hunajahilloa. Niin hyvää, että...!! |
Älä heitä heraa pois! Saat siitä maukkaan pohjan meheville sämpylöille tai lettutaikinalle. Heran voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin. Tästä annoksesta tulee heraa jopa 1,5 litraa.
P.S. Mitä voi tehdä ilmapalloilla ja muotoiluvaahdolla? En takaa, että mitään, mutta kokeilu on käynnissä.
Mitä muuta meillä on tehty? Katsopa näitä:
Lepyttele vatsaa kotiviilillä
Juustoheran voi käyttää myös ruokaisaan pannukakkuun
Nopeasti valmista pukinkonttiin:
Tossukat isoäidinneliöistä
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti