Silloin tällöin sunnuntaisin Casa Vivassa herkutellaan letuilla tai vohveleilla lounaan jälkiruokana. Vohvelitaikinaan lusikoin vähärasvaista rahkaa (sitä löytää täällä Lidlistä), ja se antaa vohveleille silleen sopivan hippamen vivahduksen. Kaikille maistuu, erityisesti kotitekoisen suklaakastikkeen ja kermavaahdon kanssa. Aikamoisia herkkusuita ollaan!
Portugalissa 200 g levyn taloussuklaata saa alle eurolla, joten itsetehty kastike tulee paljon edullisemmaksi kuin valmiina ostettu, eikä siinä ole muita lisäaineita kuin mitä itse suklaassa jo on.
Kastiketta kannattaa tehdä kerta-annos ja tarjoilla se hiukan lämpimänä tai kuumana. Jos kastiketta jää yli, sitä voi myöhemmin notkistaa uudelleen mikroaaltouunissa. Kastike nimittäin jähmettyy jäähtyessään ainakin jääkaapissa, mikä tarkoittaa tietenkin myös sitä, että sitä voi käyttää kakkujen ja pipareiden kuorrutukseen, mmmm mmmmm.....
Kotitekoinen suklaakastike (4-6 annosta)
160 g taloussuklaata
1,25 dl kevytmaitoa
3 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
1 rkl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
ripaus kanelia
(nokare voita kiiltoa antamaan)
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Laita se kulhoon ja lisää maito. Kuumenna mikroaaltouunissa niin, että suklaa sulaa. Sekoita välillä ja jatka kuumentamista, varo kuitenkin kuumentamasta liikaa. Kun suklaa on sulanut, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile vohveleiden, lettujen tai vaikkapa mansikoiden kera.
P.S. Nyt puikot kilisemään, enää pari viikkoa aikaa saada joululahjat valmiiksi ja postiin, että ehtivät jouluksi Suomeen. Edellyttäen tietysti, että posti siellä kulkee.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti