lauantai 16. tammikuuta 2016

Appelsiinilla höystetty vaniljavanukas (pussista)

Matala savikulho on matkamuisto Espanjasta. 
Ostin jo aikaa sitten Lidlistä paketin vaniljavanukasta jauhepusseina, mutta jostain syystä menekki on ollut vähäistä. Nyt kun appelsiinit alkavat kypsyä, niin kokeilin höystää vanukasta appelsiininkuorella. Nam! Kyllä kulhot kilahtelivat ilosta kun kaavimme viimeistä nokaretta myöten tässä helppoa herkkua. Näin se tehtiin:

Appelsiinin makuinen vaniljavanukas (2-4 annosta herkkusuun koosta riippuen)

1 pss vaniljavanukasjauhetta
maitoa ja sokeria pakkauksen ohjeen mukaan (Lidlin vanukkaassa 5 dl maitoa ja 2 rkl sokeria)
1 appelsiini (miel. luomu)

Pussivanukas on kiireisen
ja/tai laiskan kokin pelastus.
Ja hyvä hätävara. 
Valmista vanukas pakkauksen ohjeen mukaan. Pese appelsiini huolellisesti ja kuivaa se. Raasta kuori valmiiseen, kuumaan vanukkaaseen, vältä raastamasta valkoista maltoa. Kaada vanukas mataliin tarjoiluastioihin. Ripottele päälle sokeria kuoren muodostumisen hillitsemiseksi. Anna jäähtyä ja hyytyä, laita kulhot lopuksi vielä jääkaappiin. Ennen tarjoilua koristele vanukkaat muutamalla appelsiininpalasella ja yritä syödä silleen sivistyneesti nautiskellen, ei ahmien. Voi olla vaikeaa, mutta niin sitä riittää pidempään.

P.S. Toinen hedelmätarhan appelsiinipuista teki viime talvena tasan neljä hedelmää. Katsokaapa sitä nyt!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti