Potan lonkerot yltävät pitkälle. |
Eräänä iltana Isäntä laitteli meille pota-mustekalan lonkeroita. Ne ostettiin pakasteena. Pakastaminen kuulemma mureuttaa niitä. Sulatetut lonkerot olivat aika niljakkaan näköisiä, ja kiljahtelin kyllä kuvia ottaessani. Mutta hyviä ne olivat. Näin ne valmistettiin:
Iiiiik! |
Pota-mustekalan lonkerot (2-3 annosta)
1 pussi (800 g) pota-mustekalan lonkeroita
2 laakerinlehteä
1 sipuli
suolaa
Lisäksi: keitettyjä perunoita, valkosipulia silputtuna
Tarjoiluun: molho verdeä
Perinteinen savivuoka käy monen ruuan laittoon. |
Laita lonkerot ja isoina viipaleina keiteyt perunat uunivuokaan, ripottele päälle silputtua valkosipulia. Paahda uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoile molho verden kanssa. Bom appetit!
P.S. Appelsiinit ovat kypsymässä, joten niistä aletaan nyt laittamaan jälkiruokia. Myös kuori käytetään. Kyllä oma luomu on ihanaa!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti