keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Juopot viikunat, figos bêbados


Hedelmätarhamme viikunapuun hedelmät liki kirjaimellisesti räjähtivät käsiin, sillä muutaman päivän sadejakso sai kypsymässä olleet viikunat halkeilemaan. Keittelin niistä parit hillot, laitoin pizzaan ja piirakkaan ja ehdotin Isännälle että tehdään niistä kastike possupihveille. Siinä vaiheessa hän alkoi toppuuttelemaan, ettei nyt sentään niin extremeä aleta kokeilemaan. Laitoin sen päivän viikunat sitten uuniin tykötarpeiden kera mukaellen löyhästi päärynäjälkiruokaa (katso meidän versio täältä), ja näin syntyi

Juopot viikunat, figos bêbados

Tuoreita viikunoita
portviiniä
hunajaa
voita
kanelia

Huuhdo viikunat ja poista niistä kanta. Laita ne sopivan kokoiseen uunivuokaan. Laita jokaisen viikunan päälle vajaa teelusikallinen hunajaa ja nokare voita. Kaada päälle portviiniä niin paljon kuin raaskit, mutta ainakin vajaan desin verran. Täällähän ruuanlaittoon kelpaavaa portviiniä saa jo noin neljällä eurolla/pullo.

Ripottele päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile vielä lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Käytä myös maukas liemi.

P.S. Kesäisissä keleissä mennään taas, salaatti viihtyy pihalla ruukuissa ja passionhedelmäköynnös alkaa kukkia toistamiseen tänä vuonna. Kiivien kypsymistä odotellaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti