maanantai 3. lokakuuta 2016

Pussukoita, pussukoita

Tein kesällä pari pikkupussukkaa (katso ohjeita tästä ja tästä) ja jotenkin jäi se vaihde muutamaksi päiväksi päälle. Tein niitä lisää. Samalla tuli harjoiteltua vetoketjun ja vuoren kiinnittämistä valmiiseen pussukkaan. Nyt alkaa sujua. Vetoketjua ei kannata ommella ihan ketjun vierestä kiinni vaan muutaman millin päästä, samoin vuori, niin silloin ketju aukeaa ja sulkeutuu sujuvasti.

Katsotaanpa tuotoksia: 

Pinkki nyppysydänpussukka on soma, vaikkei olekaan oma! Tämä meni tuliaisiksi veljentytölle. Viimeistelyä vaille on pari vastaavaa pussukkaa. Lankana on Novitan Miami, jota on kiva virkata. Ohje nyppysydämen tekemiseen löytyy täältä. Vuorikankaana on vaaleanpunavalkoista pepitaruutua.

Valkoisessa pussukassa on hitunen hopean kimallusta ja pienet kukat hopealangasta. Langat ovat portugalilaisia virkkauslankoja. Toisessa sivussa metallinen nipsu, jolla pikkupussukan saa kiinnitettyä vaikkapa avainhihnaan.
Oranssi pussukka on Novitan Cocosta, joka on erittäin kestävä lanka. Siinäkin on hiukan metallin hohdetta seassa. Hiukan tämä pussukka kaipaisi kylkeensä värin lisäksi muuta piristystä, mutta mitä? Vuori ei harmi kyllä näy, sillä se on kaunista portugalilaista kaakelikuviokangasta.
Harmaanvihreänsinertävänkirjava pussukka on oma suosikkini. Tämä on myös kaikista suurin - tein niin pitkälle että tuli käytettyä koko jämälanka. Eloisasta kuviosta huolimatta tämä on aika tyylikäs, ja siksi sai vuoren hillityn vaaleasta kankaasta.

Lankana tässäkin Novitan Cocos.

Pussukoita voisi tehdä lisääkin, mutta mistä jämälankoja? Aika tehokkaasti on tullut käytettyä puuvillaiset ja sekoitelangat. Ja toiseksi, mitä näillä kaikilla teen....?

P.S. Nyt minulla on päällä sitten sukanneulontavaihde. Neljäs pari valmistui tänään ja jo katselin lankoja seuraavia varten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti