Casa Vivassa portviinitynnyrin pääty toimittaa pikkupöydän virkaa. |
Näin ystävänpäivän kynnyksellä on aika miettiä mitä
jälkiruokaa mielitietylleen huomenna tarjoaa. Portugalilaisjälkkäreistä
romanttisin on varmasti Romeu e Julieta, siis Romeo ja Julia. Se on suolaisen
ja makean täydellinen liitto, joka vie kielen mennessään. Ja niin helppo tehdä.
Näin naitetaan (siis laitetaan) Romeu ja Julieta:
Viipaloi paksuiksi viipaleiksi juustoa, mielellään
kypsytettyä mutta silti pehmeää vuohen-, lampaan- ja lehmänmaidon sekoituksesta
tehtyä. Juustossa täytyy olla makua ja vahvuutta, mutta sen pitää olla kermaisen pehmeää.
Viipaloi marmeladia, mielellään kvittenimarmeladia.
Asettele viipaleet tarjoiluvadille tai suoraan pikkulautasille.
Syödään hyvällä halulla, veitsellä ja haarukalla. Halutessaan voi juuston ja
marmeladin pinota myös Marie- tai suolakeksin päälle. Jälkiruokajuomaksi sopii
täyteläinen punaviini tai ruby-tyyppinen portviini.
Muuta ei ystävänpäivätunnelman luomiseen tarvitakaan kuin kynttilänvaloa ja hempeää musiikkia!
P.S. Portugalilaisia juustoja löytää Helsingissä Juustokauppa Miguelista. Portugalissa ihan mistä vaan ruokakaupasta.
Suolaista, makeaa... |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti