maanantai 9. helmikuuta 2015

Vinttilöytöjä, osa 2

Metallikulho on löytö antiikkimarkkinoilta ja
kätkee sisälleen eucalyptys-pastilleja.
Maalaistalojen vinteiltä voi löytyä pieniä aarteita. Muutama viikko sitten kerroin pienestä pulunkakan peittämästä pöydästä, josta Isäntä taikoi siistin yöpöydän. Samaiselta vintiltä löytyi – puolentusinan viinitynnyrin ja tuolin sekä pottatuolin ja parin bideen lisäksi – uhkea puulipasto, joka nimensä mukaisesti on puuta. Siinä ei siis ole lastunhiventäkään, ei edes takalevyssä. Tyylilajiksi veikkaisin jotain goottilaisuuteen viittavaa, vai mitä mieltä olette jaloista? Toinen niistä oli muuten irronnut, ja löytyi pienellä kaivamisella vinttiroinan seasta. Päädyimme maalaamaan myös laatikoiden
koristekaiverretut kulmat valkoisiksi. 

Kynttiläalustalla pieniä rantakiviä.
Pentikin keramiikkavati on Suomen
tuliainen tädeiltä. 
Tovin aikaa kiertolaisena ollut Tiffany-
valaisin löysi paikan lipaston päältä.
Pulut olivat vierailleet tälläkin huonekalulla, mutta Isäntä pisti hihat heilumaan, putsasi tummanpuhuvan lipaston ja maalasi sen hohtavan valkoiseksi päältä ja lakkasi laatikot. Näin se kestää talven kosteutta paremmin. Saimme lipastosta makuuhuoneeseen oivan säilytyspaikan sukille, alusvaatteille ynnä muille vaateparsille. 

Lukot toimivat ja avainkin löytyi!

P.S. Muista tykätä Casa Vivasta facebookissa! Kun 100 tykkääjää tulee täyteen, luvassa on Mahtava Kierrätysidea viinipullonkorkeista. Mitä se on, ei minulla vielä ole aavistustakaan, mutta kauneimmat timantit hiotaan pienen paineen alla... Ei kommentteja :

Lähetä kommentti