lauantai 5. marraskuuta 2016

Vähemmän värejä

Viime aikoina on tullut tehtyä monivärisiä sukkia itsevärjätyistä langoista. Nyt sitten vähän suitsin itseäni ja kilkuttelin pikkaisen hillitymmät sukat. Tai sitten ei...

Rosa-sukissa on pörröiset resorit. Ne on neulottu ainaoikein-neuloksena ja tasona, ja silmukat on siirretty neljälle puikolle vasta punaisella elintarvikevärillä värjätyn langan alkaessa. Takasauma on ommeltu lopuksi kiinni. Pienen tytön kokoa, 4x10 silmukkaa ja 3 mm puikot.

Vaaleanpunaista värjäyksessä tavoittelin, tulikin kivan kirjava. Eihän tähän muita värejä enää tarvita.Kermesmarjalla värjätty lanka sai seurakseen keltaiset raidat. Aika hyvä yhdistelmä. Itse asiassa väriraita erottaa kermesmarjan kaksi eri värjäyserää, joskin ero on tuskin huomattavissa.

Sanovat, ettei marjojen väri langoissa kestä, siksi nämä sukat jäävätkin omaan käyttöön jotta näen miten käy. Langat on esipuretettu etikkaliemessä. Jos väri kestää, on ensi syksynä luvassa kermesmarjalla värjäystä ihan urakalla, sillä väri on sotkuisen homman arvoinen. Onhan se vaihteeksi jotain muuta kuin keltaista.

No, pitää muistaa, että marja on myrkyllinen ja vaatii tiettyjä varotoimia. Myrkky ei kuitenkaan siirry enää lankaan, joten sen puoleen voi olla huoleton.

Resori on 2o2n, oikeat silmukat neulottu takareunoistaan. Tulee kivan jämäkkää.


Hillityn siniharmaissa Helmiraita-sukissa on 1o1n-helmineuleresori, jonka voi kääntää varren päälle. Olisin kovasti halunnut tehdä kirjoneulekuvion varteen, mutta en siihen hätään löytänyt 4x13 silmukalle sopivaa kuviota ja neulomisen tarve oli valtava. Sukat saivat siis valkoiset raidat.

Näitä lankoja en värjännyt itse, ja sukat menevätkin henkilölle, jolta käsipyykkäys ei ehkä oikein luonnistu. Nämä voi huoletta heittää koneeseen.


P.S. Kuvausalustana kaikissa kuvissa jalkapalli Hjallis. Se on ihana!


2 kommenttia :