lauantai 31. lokakuuta 2015

Lehtiselleri-perunasosekeitto

Saimme toissatalvena eräältä naapurilta lehtisellerin juurakon, ja olemme siitä napsineet vihreitä lehtiä salaattia maustamaan. Nyt kasvi on siementänyt ja levinnyt hurjaa vauhtia, joten sille piti kehittää lisää käyttöä. Siitä idea lehtiselleri-perunasosekeittoon. Leipägrillissä tehtyjen juustosandwichien kera keitosta saa täyttävän, mutta silti kevyen lounaan, sellaisenaan se käy hyvin alkukeitoksi.

Lehtiselleri-perunasosekeitto (3-4 annosta)

500 g perunoita
tusinan verran lehtisellerin varsia lehtineen
1 pieni sipuli
½ dl jyväpastaa
vajaa 1 l vettä
nokare voita
1 tl suolaa
valkopippuria maun mukaan
½ dl maitoa tai kevytkermaa

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se kattilassa voinokareessa. Lisää kuoritut ja viipaloidut perunat, pyörittele hetki. Lisää kiehautettu vesi. Itse kiehautan veden aina vedenkeittimessä, se nopeuttaa ruuanvalmistusta. Lisää suola, pasta ja huuhdotut sellerinlehdet. Keitä kymmenisen minuuttia ja anna sen jälkeen jäähtyä kymmenisen minuuttia. Valmista sillä välin esim. sandwichit.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta valkopippurilla, lisää reilu loraus maitoa ja tarjoile.

Lehtisellerin voi korvata varsi- tai mukulasellerillä, mutta maku ei välttämättä ole niin voimakas. Varoitus: selleriin voi tulla himo!

P.S. Viikko sitten leivoin helppoja sitruuna-kookoskeksejä ja kanelikeksejä. Tänään aion kehitellä samaan perustaikinaan jotain uutta makua, mutta mitä...?


Vilkaise näitäkin: 


Pihvitomaattikastike mustekalalle tai ihan vaan kalalle








Juopot päärynät eli Pêras bebadas Casa Vivan tapaan










Mitä kaikkea voi tehdä Pariisi-aiheisesta kankaasta? Katso tästä!

2 kommenttia :