keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Sangriaa kesäjanoon

Teemme täällä Casa Vivassa sangriaa melkein joka päivä näin alkukesästä. Se on kevyt kesäjuoma, joka virvoittaa mukavasti kuumalla säällä ja häätää janon tiehensä. Oikealla sangrialla ei ole mitään tekemistä Barcelonan La Ramblan turistisangrioiden kanssa - alkoholia on vain vähän. Useimmiten käytämme vinho verde roséta, jonka alkoholipitoisuus on 9,5 %. Vinho verdehän on aina paljon miedompaa kuin kypsä ja täyteläinen, maduro viini.

Juhlavamman sangrian voi tehdä kuohuviinillä.

Sangria Casa Vivan tapaan: 
0,75 l rosé-viiniä
n. 0,5 l kivennäisvettä (vaihtoehtoisesti sitruunalimonadia, esim. Sprite)
½ appelsiinia
½ omenaa
muutama vadelma
1 kanelitanko
sitruunamelissan oksa
hiukan sokeria
jäitä

Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa se lohkoiksi. Älä kuori. Kuori sen sijaan omena ja paloittele se. Laita hedelmät, vadelmat ja kanelitanko isoon kannuun ja kaada päälle jäähdytetyt viini ja kivennäisvesi. Lisää sitruunamelissan oksa ja sokeria maun mukaan. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi jäitä. Säilytä jääkaapissa. Nauti kohtuudella, kuten kaikkia alkoholipitoisia juomia.

P.S. Tällä viikolla tulossa vielä superlämmin shaali ja kesätohvelit. Myös romanttisen kesäjatkiksen uusin osa tulee nettiin vielä tänään.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti