tiistai 28. heinäkuuta 2015

Huivi viluharteille

Huivi heiluu sitruunapuussa.
Aurinkoisina päivinä päälle pujahtaa usein hihaton pusero tai mekko, mutta aamutuimaan, ennen kuin aurinko kunnolla lämmittää, olkapäissä tuntuu vähän viileältä. Siksi neuloin ihan kesäkäyttöön ilmavan huivin pehmeästä langasta, joka ei kutittele paljaallakaan iholla.

Huivin mallineule on aivan sama kuin lämpimässä shaalissa, mutta erilaisesta langasta tehtynä ja paksummilla puikoilla siitä tulee verkkomaisempi. Huivi on tehty Novitan liukuvärjätystä Essi-langasta (50 % puuvilla, 50 % akryyli) puikkosuosituksen mukaisilla 6 mm:n puikoilla. Lankaa kului tasan 200 g ja huivin lopullinen koko on 28,5 x 186 cm.

Loin aloitukseen 34 silmukkaa. Alkuun ja loppuun neuloin 3 krs ainaoikein-neuletta, ja reunoissa on 4 silmukkaa ainaoikein silmukoiden takareunoista, shaalin ohjeen mukaisesti. Lanka on oikeastaan täysin kierteetöntä, joten tarkkana saa olla neuloessa. Yksi puolinainen silmukka huiviin tuli, mutta kiinnitin sen perästäpäin ompelulangalla.

Vielä jäi kolme kerää jäljelle.
Mitäköhän niistä tekisi... Unisukat?

P.S. Työn alla olevia tohveleita ihmeteltiin tänään muutaman rouvan voimin. Olen itsekin vähän ihmeissäni, että niistä saattaa tulla vielä jopa ihan käyttökelpoiset.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti