tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pyykkipojat kuriin virkattuun koriin


Passionhedelmäköynnös pyrkii
pyykkinarulle. 

Casa Vivassa pyykit kuivatetaan auringossa, pihan perälle laitetuilla pyykkinaruilla. Pyykkejä ripustellessa ja narulta otettaessa väsähdin harppomaan narujen ja niiden keskelle maahan asetetun, trikookuteesta virkatun, jo aika virttyneen pyykkipoikakorin välillä, ja mietin, että parempikin ratkaisu on oltava.

Eri vaihtoehtoja mietittyäni päädyin tekemään uuden korin, joka ripustetaan pyykkinarulle kahdella s-koukulla. Näin se kulkee pitkin narua sitä mukaa kun ripustan/otan pois pyykkejä.


Kelpaa laitella kuivumaan puhtaat, valkeat lakanat. 
Kori on virkattu mattovillasta, joka osoittautui liian paksuksi ostamaani pohjaverkkoon. Nyt sain käytettyä osan tarpeettomaksi jääneistä keristä. Kokeilin ensimmäistä kertaa kirjovirkkausta (onkohan oikea termi), eli virkkasin samalle riville kahta väriä. Tällöin myös värinvaihtoa kierroksen vaihtuessa ei juuri huomaa. Sisään virkkasin tukea antamaan hamppunarua, ihan kuten Heinolaan viemääni saunakoriin (katso kuva vaaleammasta korista täältä).
Tuli vähän siksakkia.


Korin värit ovat jotenkin meksikolaiset. Poltettu keltainen ja punainen on lämmin yhdistelmä, jota voisi käyttää sisustuksessakin. Heti kun pääsen sen maton tekoon vähän ohuemmilla langoilla...

Pyykkipoikakorin voi yhtä hyvin tehdä myös  vaikkapa trikookuteesta.

P.S. Parin pyykkipäivän jälkeen ihmettelen vain yhtä asiaa. Miksen tehnyt tällaista koria jo aikoja sitten??

2 kommenttia :

  1. Nytpä annoikin minulle idean, kiitos! Olen säilyttänyt pyykkipojat tähän asti muovipussissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että idea innosti :-) Miten se onkin niin että ne arkiset käyttöesineet on välillä vähän mitä sattuu vaikka niitä käyttää joka päivä? Arkeenkin saa satsata :-)

      Poista