perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsa- ja luumuähkystä uusi smoothiemaku

Casa Vivan kasvimaalla kolme kesäkurpitsaa tuottaa satoa siihen malliin, että pelottaa jo käydä siellä. Joka kerta kun selän käännän, on puskiin putkahtanut uusi pesäpallomailan kokoinen pamppu. Uskomatonta!

Kesäkurpitsaa sotketaan nyt joka ruokaan. On kesäkurpitsakeittoa, -risottoa, -pastaa, -höystöä... uh. Kesäkurpitsat puskevat jo korvista ulos. Seuraavaksi laitamme paneroituja kesäkurpitsapihvejä. Kevyttä kasvisruokaa, eikö vaan?

Myös ensimmäisenä satonsa kypsyttänyt luumupuu yltyi tänä vuonna tekemään viimevuotista noin 500 % runsaamman sadon. Varovasti arvioituna. Kaikkea ei pysty syömään tuoreeltaan ilman vakavia ruuansulatuksellisia seurauksia, joten säilöin luumuja pakastimeen ja keitin myös hilloksi. Luumujen kuorimisessa ja kivien poistamisessa on aika kova työ, mutta mitäpä sitä ei tekisi kesän taltioimiseksi talven varalle!

Hilloa tehdessäni otin osan luumumehusta sivuun. Se on hyvää sellaisenaan, mutta on sille muutakin käyttöä:

Kesäkurpitsa-luumusmoothie (2 isoa lasillista)

Pese, viipaloi ja paloittele noin puolikas isoa kesäkurpitsaa. Heitä palat tehosekoittimeen. Kaada päälle noin desilitra luumumehua tai -sosetta. Jos käytät sosetta, lisää vähän raikasta vettä. Käytä tehosekoitinta maksimiteholla kunnes ainekset ovat soseutuneet tasaiseksi smoothieksi. Kaada laseihin, koristele mintunoksalla ja nauti virkistävästä terveysjuomasta!


P.S. Että piti sitten mennä istuttamaan vielä neljä uutta kesäkurpitsantainta...

2 kommenttia :

  1. OiOi miten maa herkuillaan teitä hellii! Namnam! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä :-) Odottelen tässä malttamattomana viikunoiden kypsymistä - ne ovat suurta herkkua ja niitä tulee tänä vuonna paaaaljon!

    VastaaPoista