torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesäisiä puutarhatunnelmia

Muistelen vielä kaikella haikeudella kuukauden takaista Suomen matkaa. Kyllä oli kivaa tavata perhettä ja ystäviä. Näillä muistoilla pärjää taas pitkän aikaa.

Kävin mm. veljeni luona Heinolassa. Hän asuu perheineen ihastuttavassa vanhassa talossa, jota muutama vuosi sitten laajennettiin peruskorjauksen yhteydessä. Heillä on todella kaunis koti, ja talon ympärillä kaunis puutarha täynnään yksityiskohtia. Nappasin muutamia kuvia itselle innoitukseksi ja toivottavasti myös teillekin!

Katsotaanpa taas kuvien kera:

Pihasaunassa lämpiää puukiuas. Vein tuomisiksi mm. mattovillasta virkatun pikkukorin. Siihen on virkattu sisään vahvikkeeksi hamppulankaa, joka antaa korille aavistuksen verran tervamaista tuoksua.

Sammakot ovat kokoontuneet suihkulähteelle lekottelemaan.


Enkelipatsas syreenin katveessa.

Huolella mietittyjä ja toteutettuja yksityiskohtia. Tällaisista Casa Vivan Emäntä vasta haaveilee.
Ankka sai päähänsä seppeleen ja pyrstönsä alle tuolin.
Yrttiruukut kiipesivät tikkaille.


Puutarhanhoito ei ole pelkkää kasvien hoitoa. Se on puutarhan sisustamista kukin ja kasvein, kivin ja koriste-esinein. Casa Vivassa aika on mennyt villiintyneen pihan ja hedelmätarhan raivaamiseen ja perusistutusten hoitamiseen, nyt on aika alkaa sisustaa sisäpihaa viihtyisäksi keitaaksi. Vähän kerrallaan. Katsotaan kesän mittaan mitä saadaan aikaan.


P.S. Tulossa kukkahattu, sillä sellainen on tarpeen kasvimaalla kyykkiessä!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti