maanantai 6. heinäkuuta 2015

Toukon salaattikastike Casa Vivan tapaan

Tarjoiluastiaksi sopii vaikkapa
kristallinen kermanekka. 
Sain Suomen reissulla maistaa mainiota Toukon salaattikastiketta. Pyysin ja sain sen reseptin, pistin sen tarkkaan talteen tietokoneelleni. Eräänä sunnuntaina aloin kuitenkin valmistaa lounasta niin kiireellä, etten ehtinyt kaivaa ohjetta koneelta. Niinpä tein salaattikastikkeen puoliksi ulkomuistista, puoliksi soveltaen. Näin syntyi Toukon salaattikastike Casa Vivan tapaan.

Tee salaattikastike näin:

Laita sauvasekoittimen sekoituspurnukkaan 5 kuorittua ja halkaistua valkosipulinkynttä (ota pois vihreät idut, jos niitä on). Lisää 5 kukkurallista ruokalusikallista hunajaa. Jos hunajasi on juoksevaa, lisää määrää. Lisää purnukkaan ihan tavallista perussinappia niin, että mitta-asteikko näyttää yhtä desilitraa. Nyt sössää ainekset sauvasekoittimella. Seuraavaksi lisää hyvälaatuista ruokaöljyä niin paljon, että mitta-asteikkoon kertyy aineksia 3 desilitraa. Lorauta sekaan valkoviinietikkaa. Sellainen reilu loraus. Pistä sauvasekoitin taas töihin. Sitten kannattaa maistaa vaikkapa kurkkuviipaleen kera, että haluatko kastikkeesta etikkaisemman. Etikka nimittäin leikkaa öljyistä makua.

Kastikkeesta tulee sakeaa, joten jos haluat juoksevamman kastikkeen, lisää öljyä ja etikkaa. Voit lisätä kastikkeeseen myös lempiyrttejäsi tai pippuria. Touko laittaa kastikkeeseen hunajan sijasta sokeria. Suolaa en kastikkeeseen laittanut, sillä sitä ropsautetaan aina vähän itse salaattiin.

Anna kastikkeen mehustua jääkaapissa pari päivää. Casa Vivassa se ei tosin onnistunut, sillä ensimmäinen kastikesatsi oli syöty ennen kuin se ehti täyttää 48 tuntia. Niin hyvää se oli!

Salaattikastike säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.

P.S. Persikat on kohta syöty, ja ihan kuin posket olisivat vähän silonneet... vai olisiko se toiveajattelua?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti