lauantai 22. marraskuuta 2014

Piri piri eli chili

Keräsin tämän vuoden toisen sadon pienestä chili-puusta. Chili tunnetaan Portugalissa nimellä piri piri tai tämä lajike myös nimellä malagueta. Parin sentin pituinen palko on sieraimet auki räjäyttävää lajia, mutta yllättäen se ei tunnu ärsyttävän mahaa, ihan kuten meksikolainen pikkuserkkunsa habanero.

Koska olen Casa Vivassa ainoa, joka pystyy syömään chiliä, lisään sen lautasella valmiiseen ruokaan. Jääkaapista löytyy chilihilloa ja oliiviöljyyn silputtua chiliä. Pari siivua ytyä herkkua riittää yhteen annokseen. Enempää en edes minä kykene syömään.


Tulinen on portugaliksi muuten picante. 


Olen maustanut oman puutarhan chilillä myös kotitekoisia suklaakonvehteja. Ne ovat varsinaisia endorfiinipommeja, sillä sekä chili että suklaa lisäävät endorfiinintuotantoa aivoissa. Mitä parhainta kaamosajan herkkua siis!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti