torstai 5. tammikuuta 2017

Energiset, Pastelliraidat ja Vauhtiviirut

Casa Vivassa aletaan palailla joululomilta ja pedin pohjalta, aattona iski nimittäin flunssa. Se ei kuitenkaan hyydyttänyt sukkapuikkoja Emännän käsissä, pikemminkin päinvastoin, koska ei voinut liehua pitkin pihoja. Katsotaanpa mitä ensin saatiin aikaan:

Energiset-sukissa on keltaisen sävyjä, vähän ruskeaankin vivahtavaa. Raitojen korkeus on 8 kerrosta, molemmissa sukissa samat värit mutta eri järjestyksessä. Vain resori, kantalappu ja kärki ovat samaa väriä molemmissa sukissa että ne pariksi tietää.

Lankana mm. 7 veljestä, 3 mm puikot ja silmukoita 4x13, pienelle naisen jalalle. Langat on värjätty syksyn mittaan pihan ja pellonlaidan kasveista.

Sukkien tarkoitus on antaa energiaa saajalleen, hän sitä nimittäin tarvitsee nyt.


Pastelliraita-sukat ovat saaneet värinsä mm. kameliapuun hedelmäkodista, mustapavuista ja passionhedelmien kuorista. Sukat ovat vaihteeksi keskenään identtiset.

Raitojen korkeus on 2/4/8/12 kerrosta. Ensimmäisen sukan kanssa sävyjä sai vähän sovitella, toisen kanssa sen kun vaan lasketteli menemään. Koska jotkut sävyt ovat lähellä toisiaan, pistin kerät pöydälle siihen järjestykseen mitä niitä käytin, niin ei tarvinnut arpoa.

Raitojen vuoksi luulisi langanpätkien päättelyn olevan tuskallista, mutta eipä ole. Teen sen nimittäin tämän ohjeen mukaan jo neuloessa. Hiukan se erottuu päällipuolella, mutta josko se käytössä oikenisi.

Vauhtiviirut-sukissa on neljää eri keltaista sävyä, viisi kerrosta kutakin vuorotellen harmaan kanssa. Toisessa sukassa raidat ovat päinvastaisessa järjestyksessä.

Miesten reilu koko, 4x14 silmukkaa 3 mm puikoilla. Terää neuloessa tuntui siltä, ettei se koskaan pääty.

Perussukan ei siis tarvitse olla väritön ja tylsä! Keltaisen eri sävyt antavat sukille lämmintä väriä ja käyttäjilleen iloa.

P.S. Neulaisin mekonkin, tai ainakin melkein, sillä lanka loppui toisen hihan pyöriössä enkä flunssan takia ole päässyt kaupunkiin hakemaan lisää. Se on ensi viikon ohjelmassa.

1 kommentti :

  1. Nuo sukat sopivat hyvin tänään ihailtavaksi, kun aurinko pilkistää ensimmäistä kertaa moneen viikkoon :) Ihanan sävykkäät väriyhdistelmät lämmittävät.

    VastaaPoista