keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Pikselit puikkoihin

Sininen ja minttu? Lohi ja turkoosi?
Musta ja valkoinen...?
Äitini lähetti minulle postissa ison aarrelaatikon, josta löytyi niin Åbyn kartanon kuminaruisnäkkäriä, Forsman Tean teetä kuin Nancy Bushin upea kirja Pitsihuivit neuloen. Riemusta kuitenkin kiljahdin kuin näin valtavan määrän Novitan Rose Mohair -lankakeriä, jotka äiti oli löytänyt alennusmyynnistä. Ihania värejä, kiitos äiti! Mietin tovin mitä niistä teen, ennen kuin keksin sen: olosukkia kirjoneuleella, yhdistäen värejä joita ei ihan ensi istumalta yhteen laittaisi.


Silloin kun suunnittelen mallit itse, käytän apuna Excel-taulukkoa, johon piirrän kirjoneuleen pikselöiden. Sen vaan printtaa ja niin se kulkee mukana, vaikkapa ensi viikolla Espanjaan suuntautuvalla matkalla. Saako muuten bambupuikkoja viedä lentokoneeseen...?


Valmiita sukkia näkyville myöhemmin. Sitten kun niitä on valmiina. 

Huivejakin haluan kokeilla sitten kun on aikaa keskittyä paremmin. Eiköhän Porton lankakaupoista löydy ohutta huivilankaa... 
P.S. Jos haluat saada pikseliruudukon excel-tiedostona, laita minulle sähköpostia tai viestiä facebookin kautta. Ei maksa mitään etkä päädy millekään postituslistalle! 


Follow my blog with Bloglovin

5 kommenttia :

 1. Bambupuikot saa viedä koneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kiitos tiedosta! Olen ollut vähän epävarma siitä.

   Poista
  2. Moikka, lainasinhan minäkin sinulta bambupuikot ja sait ne takaisin postitse, eli todellakin saa viedä.

   Poista
  3. No niinpä, nyt muistan :-) Olen vaan traumatisoinut kun kerran Heathrowlle lentäessäni neuloin tosi paksuilla muovipyöröpuikoilla, ja lentoemäntä tuli sanomaan että minulla on siinä "lethal weapon" ja käski luovuttamaan puikot lentokentällä heti viranomaisille. Pöh, tungin ne sitten naistenvessan "hygieniaroskikseen" ennen jatkolentoa...

   Poista
 2. Paljon olen reissanut ja aina on neule mukana, bambupuikot siis. Laitan face viestin, niin jos saisin tuon excelin. Kiitos!

  VastaaPoista