Tavallaan pataruoka, mutta nyt tehtiin Hackmanin viiden litran kattilassa. |
Näin teet mustekalamuhennoksen (3-4 annosta):
400-600 g
pakastemustekalaa (kalmari)
muutama iso peruna (jauhoinen lajike)
pari porkkanaa viipaleina
1 sipuli lohkottuna
1 sipuli lohkottuna
1 iso tomaatti
kaltattuna
n. 1,5 l vettä
(1 dl valkoviiniä)
suolaa, valkopippuria
tuoretta
korianteria tai lehtipersiljaa
Siinä ne ovat, lulat lonkeroineen päineen. |
Laita vesi kiehumaan. Kuori ja viipaloi perunat paksuhkoiksi
viipaleiksi. Poista kuoritusta tomaatista siemenet, viipaloi isoiksi paloiksi.
Lohko sipuli, viipaloi porkkanat. Leikkaa sulat mustekalat pienemmiksi paloiksi
jos ne ovat isoja, ei kuitenkaan kovin pieniksi paloiksi, sillä ne kutistuvat
keitettäessä.
Lisää ainekset korianteria tai persiljaa lukuun ottamatta kiehuvaan
veteen. Vettä pitää olla sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä kypsäksi
eli noin 15-20 minuuttia. Kypsä mustekala on pehmoinen, ei sitkeä. Kaada
valmiista padasta liika keitinvesi pois. Sitä toki saa jäädä vielä liemeksi.
Lisää lopuksi silputtu korianteri tai persilja, kanna pata
pöytään ja nauti hyvällä ruokahalulla!
Porkkanan sijasta voit laittaa paprikasiivuja. Chilin ystävä voi laittaa myös vähän chiliä. Me laitoimme tämänkertaiseen pataan myös vähän keräkaalia.
P.S. Jos mustekalapataa sattuu jäämään yli (aika
epätodennäköistä, sillä niin hyvää se on), voit hyvin lämmittää sitä seuraavana
päivänä. Voit myös soseuttaa koko hoidon sauvasekoittimella ja tarjoilla
alkukeittona. Kaksi ruokaa samalla vaivalla!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti