lauantai 18. heinäkuuta 2015

Sisäänkäynnin pikainen facelift

Ennen...
 Casa Vivassa kuljetaan sisälle ja ulos useimmiten sisäpihan puolella olevan keittiön oven kautta. Siinä laitetaan rukkaset käteen tai jemmaan, vaihdetaan jalkaan työkengät tai tohvelit, ja niin poispäin. Keittiön oven vieressä on rappuset vintille, ja kuten kaikille vaakapinnoille, myös portaille tuppaa kertymään kaikkea asiallista ja asiatonta tavaraa. Huokaus.

Pistin yhtenä päivänä toimeksi, raivasin rappuset, pesaisin ne ja järjestin tarpeelliset tavarat uudelleen niin, että vintillekin pääsee kulkemaan. Meillä kun on juomavesikanisterit siellä säilössä.

Katsotaan taas kuvia: 

Ou nou, tavaraa ja muuta sälää, pyssykin pulujen pelottelemiseen. Rikkaruohoämpärikin voisi olla jossain sivummalla.

Jälkeen. 


Pari kukkaa portaiden pieleen, ja johan näyttää naisen silmissä kivemmalta. Maalata tietysti pitäisi, mutta kun maalattavaa pintaa on "jokunen" neliö, niin se tehdään sitten joskus kaikki kerralla.

Tarpeellisia tavaroita karhunpääkoristeisessa kulhossa, jonka ostin eurokaupasta. Tietenkin eurolla. Fiskarsin saksia käytetään puutarhassa pikkunipsimiseen.
Lisää tilpehööriä mahtuu tassujalkaiseen metallikulhoon, joka on ostos antiikkimarkkinoilta. Kävisihän se suojaruukuksi kukillekin, ja juuri mittailtiin saisiko siitä viininjäähdyttimen...


Riikinkukkokoristeinen emalikulho toimittaa koirien vesiastian virkaa. Se on tosin niin pieni, että useamman kerran päivässä saa täytellä. Onneksi on hana vieressä. Kulho on kirpputoriostos Suomesta.

 

P.S. Kun maatilalla ollaan niin arvata saattaa, etteivät portaat kauaa järjestyksessä pysy. Ei se mitään. Hyväksytään se. Ei kaiken tarvitse olla tip top, pääasia että välillä pyritään siihen edes hetken ajaksi.
2 kommenttia :

  1. Ihana tapa laittaa koriste-esineitä portaisiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-) Ja mikä parasta, ne ovat samalla myös käyttöesineitä :-)

    VastaaPoista