torstai 30. heinäkuuta 2015

Suussa sulavat suklaaruudut

Casa Vivassa leivotaan kakku tai piiras ainakin kerran viikossa. Omien kanojen munista, tietenkin. Ne antavat vaalealle kakulle kauniin keltaisen sävyn, ja ovat tietenkin taatusti tuoreita ja luomuja.

Kerran tein supisuomalaisia mokkaruutuja, mutta niin makeita olivat että suu irvessä niitä syötiin. Seuraavalla kerralla muunsin vähän reseptiä; näin syntyi Suussa sulavat suklaaruudut.

Näin teet suklaaruudut: 

Ainekset:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria (mielellään tummaa)
150 g leivontamargariinia sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa tai hedelmämehua
(manteleita, pähkinöitä tai rusinoita oman maun mukaan)

Kuorrutukseen: 
n. 150 g taloussuklaata rouhittuna

Ihan aluksi rouhi suklaa ja sulata margariini. Sitten vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset suklaarouhetta lukuun ottamatta. Lisää kuivat ainekset, sula margariini ja maito tai mehu muna-sokerivaahtoon, sekoita varovaisesti tasaiseksi.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele suklaarouhe päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi. Syö ja nauti!

Voit höystää taikinaa esim. manteleilla, pähkinöillä tai rusinoilla. Myös hedelmäpalat käyvät. Tämä peruspohja muuntuu moneksi!

Jos haluat kuohkeamman kakun, lisää yksi muna ja 1,5 dl sokeria.

P.S. Casa Vivan "keittiöosastolla" tulossa myös kirsikkatomaattipasta ja kivasti potkiva chilipyree.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti