maanantai 14. joulukuuta 2015

Sydän rutussa

Tulin ostaneeksi hiukan huonoa muotoiluvaahtoa. Halpaa se oli tietty, mutta ei siitä juuri ole hiuskuontalon asettelemiseen. Piti siis keksiä sille jotain muuta käyttöä.

Muistin nähneeni jossain ohjevideon hauskaan langasta tehtyyn lampunvarjostimeen. Aikamoisen sottaista puuhaa se vaan näytti olevan, kun liimaan kastettua lankaa kieriteltiin pallon ympärille. There must be a better way, ajattelin silloin.

Sitten sain idean. Otetaan ilmapallo, levitetään siihen muotoiluvaahtoa ja pyöritellään ympärille kuivaa lankaa. Katsotaanpa miten sitten kävi...
Muotoiluvaahdon levitys sydämen muotoiseen ilmapalloon. Näyttää ihan partavaahdolta, mutta toivon mukaan tämä sisältää sen verran kiinnitysainetta, että pallon ympärille saa leviteltyä puuvillalankaa ja että se pysyykin siinä.Kyllä, muotoiluvaahto auttaa pitämään langan paikoillaan. Joten kuten. Vaahto haihtuu aika nopeasti, mutta sitä voi lisätä pitkin matkaa. Huom. kyllä tässäkin saa itsensä sotattua, mutta muotoiluvaahto on paljon helpompi pestä pois kuin liima.

Pyörittelin lankaa tiheäksi hässäkäksi toivoen samalla sydämeni pohjasta, ettei ilmapallosydän puhkea. Sitten levitin langoille maalipensselillä reilusti liima-vesiseosta ja laitoin sydämen kuivumaan purkin päälle. Liiman kuivuttua käänsin koko hoidon ja levitin seosta vielä toiselle puolelle. Voisi sen varmaan tehdä kerrallakin valmiiksi.

Huom. tässä vaiheessa ilmapallo on vielä pullea ja sydän muhkea.Ups. Taisin tehdä liian vahvan liimaseoksen. Se on nyt kuivunut, mutta jätti valkoiset "rähmät".

Lisäksi pallosta alkoi kesken kuivumisen valua hiljalleen ilmat pihalle. Se veti sydäntä ruttuun. Äääh! Ei tässä näin pitänyt käydä.

Eipäs lannistuta. Liiman kuivuttua kunnolla puhkaisin pallon, ja se kutistui pikku mytyksi, jonka ongin virkkuukoukulla pois sopivasta raosta.
Ei auttanut muuta kuin spraymaalata sydän punaiseksi. Pari maalauskerrosta ja johan lähti sydän sykkimään! Pieni ruttuisuuskaan ei haittaa yhtään, päinvastoin, se antaa sydämelle sopivasti rosoisuutta.

Isäntä ehdotti, että ripustetaan sydän yhteen alakerran ikkunoista, niin ohikulkijatkin näkevät sen. Tämän voinee tulkita siten, että ruttusydän sai hyväksynnän!

P.S. Ensi kerralla koristellaan kotia lisää jouluasuun. Lankahässäköitäkin on luvassa lisää tuonnempana.

Vielä ehtii jouluksi: Sisustuskori ommellen


Tossukat isoäidinneliöistä
Nougat-konvehteja itselle tai lahjaksi4 kommenttia :

 1. Mielettömän hieno sydän. Näyttää teillä olevan siellä myös joulupuu:). Sisustuskoreihin olet löytänyt kauniin kankaan. Hyvää joulunodotusta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kankaan sain Suomi-tuliaisina, vielä pitää ommella siitä muutakin. Hyvää joulunodotusta teillekin!

   Poista
 2. Tuli upea! Se meitä k'äsityöläisiä yhdistää, että pieni epäonnistuminen on vain hidaste. Harmaat aivosolut vain töihin, ja kaikki ratkeaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, välillä parhaimmat jutut tulevat ihan vahingossa :-) On hauskaa tehdä ilman valmiita ohjeita, niin lopputulos on usein yllätys.

   Poista