keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Haltioituneet jalat Heavenly Feet -tohveleissa

Tohvelikokeiluni jatkuvat. Kesäiset, puuvillasta virkatut Happy Feet -tohvelit ja mattolangasta virkatut superlämpimät Hot Feet -tohvelit saivat nyt seuraa Heavenly Feet -tohveleista. Ne on virkattu suoraan pohjalliseen kaksinkertaisesta Novitan Rose Mohair -langasta 4,5 mm koukulla. Toisin kuin edeltäjissään, näihin tohveleihin en virkannut sisään tukilankaa.

Katsotaanpa vähän tarkemmin.Leikkasin nahkapohjallisen (näin pakkauksessa väitettiin materiaalin olevan, mutta rohkenen epäillä) sopivan kokoiseksi, ja siihen vielä lisävahvuutta antavan palan huopakangasta.

Ompelin reunan ympäri terävällä parsinneulalla huolittelupistoja (parempikin nimi varmaan on olemassa). Jostain syystä, jota en itsekään ymmärrä, käytin tässä nyt mustaa lankaa. Ei ole niin millin päälle, tulevatko pistot samalle etäisyydelle toisistaan.


Seuraavaksi virkkasin huolittelupistojen läpi kiinteitä silmukoita pohjan ympäri. Tämän jälkeen virkkasin lisäpohjan: aluksi 30 ketjusilmukkaa, sitten soikulaisen palan kunnes se oli pohjallisen kanssa samankokoinen. Jalan kärkeen virkkasin pari kierrosta enemmän kuin pohjaan.


Sitten virkkasin palat yhteen, väliin laitoin vielä lisäeristeeksi vanhasta kuumavesipullosta leikatun kumiläpyskän.

Pohjan ympärille pari kierrosta kiinteitä silmukoita, sen jälkeen kantaosan reunaan piilosilmukoita vahvikkeeksi ja etuosaan vielä pari kierrosta antamaan lisäkorkeutta.


Päälliosan virkkasin kärjestä lähtien. Aluksi oli 9 silmukkaa, siitä vähitellen lisäsin niitä kunnes lopuksi silmukoita oli noin 20. Siirryttäessä kierrokselta toiselle kiinnitin päälliosan reunaan kahdella kiinteällä silmukalla. Työtä kääntäessä ei virkata ketjusilmukoita (ks. Happy Feet).

Ei ole pohjasta niin nätti, mutta kukapa sitä pohjaa kurkistelisi.

Kuvausalustana jälleen Salli, Jalkapalli.


Koristeista tykkäävä voisi lisätä virkatut kukkaset, nappeja tai tupsuja. Minä tykkään yksinkertaisesta, joten minulle nämä passaavat hyvin näin. On lämpimät ja siistit, oikeat sunnuntaitohvelit, sillä Hot Feetit ovat jo täynnään koirankarvaa ja kaikkea muuta lattioilta mukaan tarttunutta.

P.S. Telkkarissa kerrottiin juuri, että Portugalissa vuoden vaihtumiseen monet valmistautuvat mm. uusilla alusvaatteilla, ja eri värivalinnoilla viestitään erilaisia toiveita. Sininen on nyt suosituin väri. No, olkoon minun satsaukseni nyt tänä vuonna nämä kauniin siniset tohvelit.

Ensi vuonna tiedossa uusia ja vanhoja kujeita, oikein Onnellista Vuotta 2016 kaikille lukijoille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti