torstai 29. syyskuuta 2016

Arroz de marisco eli äyriäisriisi

Äyriäispitoinen riisiruoka on yksi portugalilaisen keittiön perusruuista ja vastaa tavallaan espanjalaista paellaa ja italialaista risottoa. Ruuan voi tehdä valmiista äyriäiscocktailpakasteesta ja tai vaikkapa pelkistä katkaravuista (arroz de camarões tai arroz de gambas, katkojen koosta riippuen). Näin se tehtiin tällä kertaa Casa Vivassa:




























Arroz de marisco eli äyriäisriisi (n. 3 annosta): 


400 g äyriäissekoitusta (pakaste)
vajaa 5 dl riisiä (pitkää puuroutumatonta arroz de agulha tai kevyesti puuroutuvaa arroz carolino)
1 iso sipuli silputtuna
4 valkosipulinkynttä viipaleina
4 rkl tomaattisosetta (polpa de tomate)
reilu loraus oliiviöljyä
1 kala- tai äyriäisliemikuutio
muutama oksa korianteria
pieni pala chiliä (oman maun mukaan voi olla vähän isompikin)
suolaa
noin litra vettä
silputtua lehtipersiljaa koristeluun

Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu kevyesti. Lisää tomaattisose ja äyriäiset, sekoittele hetki. Lisää riisi, pyörittele hetki ja lisää sitten kiehuva vesi, liemikuutio sekä mausteet. Suolaa vain niukalti, sillä liemikuutiossa jo on suolaa. Keitä riisi kypsäksi, lisää tarvittaessa vettä. Tässä ruuassa nestettä pitää olla paljon jotta saadaan arroz malandro, kostea riisi. Se näyttää melkein keitolta.

Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile! Lisukkeeksi sopii hyvin tuore leipä, mutta mahdollinen salaatti kannattaa tarjoilla eri lautaselta.

P.S. Passionhedelmäköynnökset pudottelevat nyt viimeisiä hedelmiään, mutta talven varalle niitä on pakkasessa. Nyt aletaan päästä viikunoiden makuun. Nam!

3 kommenttia :

  1. Tuo olisi lämmittävä ruoka suomalaiseenkin syksyyn. Täytyypä kokeilla, näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla kyllä :-) Tämä on myös kätevä hätävararuoka jos pitää äyriäisiä varalta pakkasessa. Tuore korianteri antaa oman säväyksen, mutta toki ruuan voi tehdä ilman sitäkin.

      Poista
  2. Täydellinen makujen combo, kiitos ohjeesta! Rakastan tätä.

    VastaaPoista