sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Maissilasturouheella paneroitu kesäkurpitsa

Casa Vivan kasvimaa ei tänä vuonna tuottanut ihan niin paljoa kesäkurpitsaa kuin viime vuonna, mutta omiin tarpeisiin kuitenkin. Sitä laitetaan keittoihin tai pastakastikkeisiin, mutta hyvän hiukopalan saa paneroimalla kesäkurpitsan maissilasturouheella. Näin helppoa se on:Maissilasturouheella paneroidut kesäkurpitsaviipaleet

n. 1 dl maissilastuja (=corn flakes)
6 viipaletta kesäkurpitsaa
1 muna
suolaa
öljyä paistamiseen

Murenna maissilastut esimerkiksi huhmareella. Rouhimus saa jäädä hiukan karkeaksi. Leikkaa kesäkurpitsat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa ne molemmin puolin talouspaperilla. Riko muna keittolautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla tasaiseksi. Kuumenna paistinpannussa öljyä. Kastele kesäkurpitsaviipale vatkatussa munassa ja sen jälkeen kierittele se maissirouheessa. Kuoriin seos ei oikein tartu, mutta ei se haittaa. Halutessasi voit toki kuoria kurpitsan.

Paista kesäkurpitsaviipaleita kuumassa öljyssä noin minuutin verran molemmin puolin, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta leivinpaperin päälle valumaan hetkeksi ja ripottele suolaa päälle. 

Tarjoile hiukopalaksi tai alkupalaksi. 

Paneroitu ruoka ei tietenkään ole hirveän terveellistä, mutta joskus on lupa nautiskella tällaisilla pienillä synneillä, vai mitä? 

P.S. Maissilasturouheella voi paneroida myös vaikkapa pota-mustekalasuikaleita (nam) ja kalafileitä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti