lauantai 24. lokakuuta 2015

Äkilliseen keksinälkään: sitruuna-kookoskeksit

Vasemmalla kanelikeksejä, oikealla sitruuna-kookoskeksejä.
Tekee mieli keksiä, mutta ei jaksaisi alkaa sotkemaan, sekoittamaan ja vatkaamaan taikinaa? Puhumattakaan siitä, että pitäisi kaulia tai pursotella tai pyöritellä palleroita? Ei hätää. Casa Vivan suussa sulavat sitruuna-kookoskeksit ovat ratkaisu äkilliseen keksinälkään. Ne on äkkiä tehty ja melkein yhtä äkkiä syöty. Vaivattomuudessaan ne vetävät vertoja perinteisille kauralastuille.

Nokareet leviävät jo ennen paistamista. 
Ai ei satu olemaan nyt sitruunaa ja kaapissa hilloutuneet kookoshiutaleetkin näyttävät vähän kulahtaneilta? Ei hätää. Lopussa paljastan toisen tavan maustaa keksit. Lisää makuyhdistelmiä kehitellään kunhan ehditään.

Sitruuna-kookoskeksit (n. 24 kpl)

100 g juoksevaa margariinia
1,25 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
hiukan vajaa 2 tl leivinjauhetta
3 rkl (aika kukkurallista) kookoshiutaleita
1 ison tai 2 pienen sitruunan raastettu kuori

Mittaa margariini taikinakulhoon. Lisää sokeri ja sekoita esim. lusikalla. Lisää muna ja sekoita se seokseen. Lisää seokseen pestyn sitruunan/sitruunoiden raastettu kuori. Mehun voit säästää muuhun. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kookoshiutaleet, lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi. Vältä vaivaamasta.

Pudottele taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille lusikalla nokareita. Käytä tarvittaessa apuna pikkulusikkaa. Laita nokareet väljästi, sillä ne leviävät aika reippaasti.

Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia, kunnes keksit alkavat saada hiukan väriä reunoilleen. Vedä leivinpaperi kekseineen pois pelliltä ja anna jäähtyä rauhassa. Tai no, saa pienet maistiaiset sentään ottaa.

Vaihtoehtomakuna kaneli-inkivääri: sitruunankuoren ja kookoshiutaleiden sijasta sekoita jauhoihin 2 tl jauhettua kanelia ja ½ tl inkivääriä. Muutoin aivan sama taikina ja samat paistoparametrit.

P.S. Isäntä naputteli juuri viimeiset naulat maalaamani vanhan tuolin istuinpäälliseen. Ensi viikolla katsotaan millainen tuolista tuli ja miten se uudistettiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti