torstai 8. lokakuuta 2015

Sukat ja säärystimet Rose Mohairista

Käytä rullattuina...
... tai vedä kolottavien
polvien yli. 
Sain kevään korvilla äidiltäni yllätyspaketin, keräkaupalla Novitan Rose Mohair -lankoja (katso tästä!). Alun perin tarkoitukseni oli neuloa niistä kirjoneulesukkia, mutta totesin hyvin pian, jo toisella kerroksella, että langat takertuvat toisiinsa liikaa ja homma veisi minulta hermot. Ohuimmat sukkapuikkonikin olivat vähän liian paksut langalle. Muutin siis strategiaa ja päätin neuloa raidalliset sukat kaksinkertaisesta langasta ja niille kaveriksi säärystimet. Perusväri mustaa piristää turkoosi ja mintunvihreä, tumma ukkospilven sininen antaa oman säväyksensä. Kivat tuli, ja lämpimät. Varsinkin näin aurinkoisena päivänä.
Sukissa on yksiväriset varret.
Sukat

Sukat on neulottu 4 x 10 silmukalla ja arviolta 5 mm sukkapuikoilla. Varsi on lyhyt, koska näitähän käytetään säärystimien kanssa. Vahvistettu kantapää jatkuu myös kantalapun jälkeen kantapään alapuolelle, koska joutuuhan sekin kohta kovalle kulutukselle, jollei nyt ihan pelkästään sohvaa kuluta. Resoria tein taas niin pitkään kuin jaksoin ja vaihdoin sen jälkeen sileään neuleeseen. Raidat ovat kahden ja neljän kerroksen levyisiä. Näin oli myös helpompi saada molemmista sukista samanpituiset. Nämä ovat noin kokoa 36-38.

Kahden ja neljän kerroksen
levyiset raidat. 

Säärystimet

Säärystimet on neulottu 4 x 12 silmukalla. Sekä ylä- että alapäässä on 16 kerroksen resori (n. 6,5 cm). Raidat ovat kahden ja neljän kerroksen levyisiä, joten ei tarvitse kauheasti mittailla kun toista säärystintä tekee. Musta lanka kulkee koko ajan nurjalla puolella. Säärystimissä on turkoosin lisäksi myös mintunvihreät raidat. Eikä tullut yhtään karkkimainen, eihän?

Pituutta säärystimillä on 46 cm. Ne voi vetäistä lämmittämään polvia, tai pitää vähän rullalla, ihan kuten haluaa.

Langanmenekki (noin)

Musta vajaat 150 g
Sininen 45 g
turkoosi 35 g
vihreä 30 g

P.S. Työn alla palmikkosukat, suunnitteilla nyppysukat. Sen jälkeen taidan pistää sukkapuikot vähäksi aikaa jäähylle, ettei ala liikaa nyppimään niiden neulominen.


Entäs nämä sitten?UnisäärystimetUnisukat


Sinkkunaisen unikaveri (saa olla vaikka kaksi)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti