lauantai 5. maaliskuuta 2016

Polvipituiset Lumikit

Tein jouluksi Lumikki-sukat (katso Lumikki ja seitsemän pientä käsityötä täältä!). Niiden saaja näytti niitä iäkkäälle ystävälleen, joka ihastui niihin niin paljon, että pyysi samanlaiset, mutta polvipituiset. En ole aiemmin polvisukkia tehnyt, ja vähän oli hakuammuntaa aluksi silmukkamäärän kanssa. Aloitin 4x16 silmukalla, ja pohkeen edetessä kavensin 3x4 silmukkaa ja kantapään jälkeen vielä 1x4 silmukan. Neuloin nämä pyöröillä sukka kerrallaan, sillä pitsineule, näin yksinkertainenkin, on kätevämpi neuloa pyöröillä.

Lankana on lähikaupungin vanhasta lankakaupasta ostettu pehmeä villa. Lankaa kului noin 140 g, eli siitä voi päätellä langan olevan kuohkean kevyttä.

Mallineule mukailee punaisen pitsineuletakkini mallia (katso täältä!), mutta neuloin vain "käpyjen" alaosat. Vai yläosat, enpäs nyt tiedä. Näihin sukkiin tuli lapaskavennus, sillä pitsineule oli vielä kesken aloittaessani kärkikavennukset.

Kavennuskohdat merkkasin langanpätkillä. Lopuksi ne vain nykäistään pois.
Sukat lähtivät eilen postissa saajalleen, joka sairastaa syöpää, jota ei enää hoideta. Toivottavasti edes osa energiastani ja elinvoimastani välittyy sukkiin neulottujen silmukoiden mukana saajalleen.

P.S. Tänä talvena neuloin laskujeni mukaan 12 sukat. Se on henk.koht. ennätykseni talven aikana. Aiempi ennätys oli varmaan noin 3,5 paria sukkia.


2 kommenttia :

  1. Hienolta näyttävät polvimittaisinakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikä ne loppujen lopuksi olleet hankalat neuloa, vaikka vähän pitikin kaventaa. Sovittelin omaan jalkaan välillä.

      Poista