perjantai 26. elokuuta 2016

Kantarelli-pekonipasta

Olen kotiutunut Suomesta varsin muikean sienisaaliin kanssa! Kahdesti kävin metsässä ja löytyi mm. tatteja, mustatorvisieniä ja kantarelleja. Kantarelleja toin tuoreina ja niistä tehtiin pastaa, johon ei tarvittu liraustakaan kermaa.

Kantarellipasta (2-3 annosta)

1 litra tuoreita kantarelleja
½ pakettia pekonia kuutioituna (ei välttämätön)
3 valkosipulinkynttä viipaleina
reilu loraus oliiviöljyä
suolaa, valkopippuria

n. 300 g spagettia.

Laita pasta kiehumaan.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja tiristä kevyesti pekonikuutiot, jos käytät pekonia. Lisää viipaloitu valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää pannuun kantarellit: pienet kokonaisina, isommat puoliksi revittyinä tai vähän pienempinä paloina. Paistele tovi kunnes nestettä alkaa erittyä ja se haihtuu. Maista niukalla suolalla ja valkopippurilla. Lisää vielä vähän oliiviöljyä.

Valuta kypsästä spagetista vesi pois ja kaada spagetti paistinpannuun. Sekoita huolellisesti niin, että kantarellit ja maukas öljy sekoittuvat pastaan. Tarjoile heti.

Persiljasilppu sopii hyvin höysteeksi, itse olin vain sen verran vielä reissusta väsynyt, etten jaksanut lähteä hakemaan sitä pihan perältä.

P.S. Löysin myös suomuorakkaita. Nyt jännittää, että saako niistä sukkalankoihin väriä. Joita niitäkin mahtui matkalaukkuun muutama kerä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti